Mette Brekke-Hansen, daglig leder i Fete Typer er fornøyd med 2020, trass i at de i praksis gikk i 0.

Fete typer gikk i 0: – I 2020 prioriterte vi å ikke permittere fremfor overskudd

Fete Typer fikk brukt pandemien til å lage seg en ny visuell profil. Nå tror de på et enda bedre 2021.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vi hadde et budsjett som var høyere enn det, men det var flere kunder som stoppet helt opp i investeringene sine.

Det sier Mette Brekke-Hansen, daglig leder i Fete Typer.

Hadde mål om å slippe permitteringer

Årsregnskapet deres er klart og det viser at selskapet gikk omtrent i 0 i fjor, med et resultat på 75 000 kroner, etter å ha omsatt for 20,5 millioner kroner i 2020. Til sammenligning satt de igjen med nesten en million kroner, etter å ha omsatt for 22 millioner kroner året før.

Brekke-Hansen sier til KOM24 at hun er godt fornøyd med hvordan de endte opp.

– Vi hadde en veldig sterk målsetning om å ikke permittere folk, så når vi hadde ledig kapasitet satte vi i gang et internprosjekt der vi utviklet ny visuell identitet og logo for Fete typer samt nye nettsider, forteller hun.

Hun sier at i et år der mange måtte både permittere og redusere staben, klarte de å komme seg gjennom året i pluss og utvikle nye nettsider og visuell identitet.

– Det koster jo litt og tar tid. Men den investeringen valgte vi å gjøre i oss selv, siden det var noen kunder som stengte krana, sier hun.

Og siden det var perioder der de hadde mindre å gjøre, kunne de sette på mer kapasitet og folk enn de normalt sett ville gjort.

Brekke-Hansen deler året inn i to, og det er gjerne et år som var annerledes enn for mange andre. For hun sier at første halvår 2020 var det svært høy aktivitet hos dem.

Merket at kundene holdt tilbake

– Vi hadde og noen kunder som var mer aktive enn vanlig. Det var først på høsten vi merket at det var kunder som holdt tilbake, sier hun.

Hun sier hun er strålende fornøyd med resultatet og at de ikke måtte permittere noen, slik svært mange andre byråer gjorde.

Halve 2021 er unnagjort og Brekke Hansen sier at de fremdeles har kunder som ikke er kommet skikkelig i gang enda.

Fete Typer

Fete typer20202019
Salgsinntekter20 569 00021 975 000
Driftskostnader20 494 00021 011 000
Driftsresultat75 000964 000

– Men de fleste av våre kunder er aktive. Vi drar inn nye kunder og et par av de kundene vi har, har satt i gang store prosjekt. Blant annet lager vi ny visuell identitet for en kunde og har en merkevareprosess. Så det går egentlig veldig bra, mener hun.

– Vi kjører på vi og vi tror at året i år kommer til å bli bedre enn i fjor, sier hun.

Powered by Labrador CMS