Foto, fest og tur med ferga i Fredrikstad: 11 minner fra DOK16

BILDEREPORTASJE: Hva skjer mellom slagene på DOK-festivalen? Her er Ole Gunnar Onsøiens bilder fra helgas fotofest.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

DOK-festivalen i Fredrikstad samler det beste av norsk og utenlandsk fotojournalistikk og fotojournalister til en uke med utstillinger og en solid langhelg med foredrag.

Og så er det oss som ennå er studenter da.

Dette er det jeg rakk å få med meg av festivalen, i mellom organisering av egen avgangsutstilling og en god dose festing i godværet:

  • Se også bildene som karusell nederst i saken. 


Fredag,17:25. Endelig er dagen kommet. Vi åpner avgangsutstillinga vår, og kan snart feire at vi er ferdigutdanna fotojournalister. Vi har til og med invitert to pandaer - nasjonaldyret i Kina - til å bidra under åpninga. Etter åpninga drar jeg hjem til leiligheta vi har leid, for å få ferdig nettsida til prosjektet, som etter planen skal lanseres samme kveld.


Lørdag, 03:16. Festivalfesten i Gamlebyen er akkurat over.Det er ett minutt siden båten skulle gått. Men vi rekker å være med uansett. For i Fredrikstad er det båt som gjelder over elva.

Lørdag, 03:16. Martin Slottemo Lyngstad (i midten) er klar for nachspiel. Jeg sier at vi har nok øl. Faktisk står det syv kasser hjemmebrygg i leiligheta ikke langt unna.

Lørdag, 03:22. – Nei, det blir IKKE noe nachspiel hos oss, sier Adrian Nielsen (t.v.). Eskil Wie støtter budskapet. Det er helt uaktuelt forteller han. Jeg er enig etter en kort, men intens debatt.


Lørdag, 03:14. Nachspiel blir det uansett. I en park. Med flere og tyve varmegrader midt på natta er det helt greit. Og noen kasser medbragt hjemmebrygg.


Lørdag, 21:06. Carolyn Drake fra Magnum Photos holder foredrag på Literaturhuset i Fredrikstad. Det er det første foredraget jeg har tid til å få med meg. Fordi lørdagen ble brukt til avgangsprosjektarbeid. Det er festivalens siste foredrag.


Lørdag, 21:27. Mine medstudenter som har solgt bøker hele dagen trenger avløsning. Jeg tar over, og lar dem få dra for å se på slutten av Carolyn Drakes foredrag. Jeg blir snart vitne til at to gjester, som ikke er på festival, men bare vil nyte finværet er litt uheldige med mojitoene sine i trappa inne på Literaturhuset.

Lørdag, 21:29. Mens kompisen hjelper til med vaskinga, selger jeg like gjerne ei bok til han andre, som fortsatt har drinkene sine i behold.

Søndag, 00:12: Thomas Borberg, fotosjef i Politiken gir sine tilbakemeldinger til en ivrig fotograf i sakkosekkene på takverandaen på Literaturhuset. 

Søndag, 01:14. Litteraturhuset stenger kranene. Festivalgeneral Jan Johannessen tar ansvar og sender oss videre til en ny pub.

Søndag: 05:10. Vi er tilbake i parken. Dette er mitt siste bilde for kvelden og festivalen. God stemning, og tung søndag morgen. Neste år har jeg som mål å minst få med meg like foredrag som nachspiel.

Se også bildene som karusell: 

[wzslider interval="4000" transition="'slide'" lightbox="true" exclude="34361"]

Powered by Labrador CMS