Knallstart for ny byråleder: Mood Communication økte omsetningen med 17 prosent i fjor

Lite mediebyrå vokser seg stadig større.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Med åtte ansatte og etter sitt niende driftsår, kan Mood Communication legge bak seg et solid 2015:

Ifølge regnskapet som nylig ble fullført og sendt til Brønnøysund, økte omsetningen fra 280 millioner i 2014 - til 328 millioner kroner i 2015.

Det vil si en økning på mer enn 17 prosent.

Etter tre år med begrenset vekst, tar det lille, uavhengige mediebyrået dermed et nytt jafs i omsetningen.

Forrige lignende «jafs» kom i 2012, da omsetningen økte til 242 millioner kroner, fra 185 millioner året før. Mediebyrået levert gode tall over flere år og var med på Dagens Næringslivs Gaselle-kåringer i både 2011, 2012 og 2013

Leverer stabile og solide overskudd

Tallene tyder imidlertid på at vekst har vært viktigere enn overskudd i seg selv, for driftsresultatet har de seneste åra vært stabilt på 11-12 millioner kroner.

I fjor på 11,9 millioner kroner.

Noe som like fullt må regnes som solid i et byrå med færre enn 10 ansatte.

Og mediebyrået har slik levert solide overskudd og utbytter til sine to eiere, Henning Sæter og Petter von Hedenberg.

I fjor tok de to et utbytte på 8,45 millioner kroner, som går til i de to holdingselskapene Angur Invest DA og Chili Invest DA.

Selskapene eier 50 prosent hver av Mood Communication AS. Og mens Hedenberg eier 99 prosent av Angur Invest, og Sæter 1 prosent, er eiersituasjonen motsatt i Chili Invest.

Ny daglig leder

Etter å ha ledet byrået selv de første åra, fikk Mood Communication for et års tid siden ny byråleer i Nils Sejersted, som da kom til jobben fra 16 år i P4.

– Det har vært 16 fantastiske år i P4 hvor jeg har vært heldig å få solid erfaring innen en rekke områder. Det var imidlertid ikke vanskelig å takke ja til denne muligheten når forespørselen kom, uttalte Sejersted til Kreativt Forum våren 2015.

Et av hans viktige mål skulle være å skaffe nye kunder. Byrået har ifølge kundelisten kjente bedrifter og merkevarer som BankID, Fjordkraft, Kondomeriet, One Call og Scandic Hotels på kundelista.

Powered by Labrador CMS