MediaPuls episode 91: Pop, Hjorth, Trump og teknologi

PODKAST: Verdens første poplåt laget av kunstig intelligens. FruHjorth, Trump, fatwa og PFU. Og teknologi vil gjennomsyre alt i mediene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Forskere hos Sony har laget FlowMachines som bruker kunstig intelligens til å lage musikk. Planen er å lansere et helt album i 2017, men allerede nå kan du høre verdens første pop-låt laget nesten utelukkende av maskiner.

I episode 91 er det teknologi som står i sentrum. For det er det teknologi som definerer mye av dagens virksomheter, være seg mediehus – eller de som jobber med medier. Norske mediehus vil at Facebook skal definere seg selv som et medieselskap, mens Facebook selv definerer seg som et teknologiselskap. Og det gjør de helt rett i.

Selskapet begynte som en plattformleverandør, men utvikler programvare, hardware og snart vil de også gi deg og meg Internett-tilgang. I motsatt ende har du teleselskapene som Telenor og Telia, som beveger seg oppover i verdikjeden.

Schibsted har mottatt tilbud om gratis teknologi fra det norske teknologiselskapet, Cxense, men vi tror Schibsted vil takke nei. Og vi tror nok også Amedia vil takke nei til et samarbeid med Schibsted.

Vår samarbeidspartner, Medier24, ble felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) for brudd på god presseetikk. Tidligere journalist Dagens Næringsliv, Mina Ghabel Lunde, stod bak den anonyme troll-kontoen på Twitter, og valgte å melde Medier24 og 9 andre mediehus til PFU etter at hun ble avslørt. Lunde hevder blant annet at hun ikke skrev de «verste» meldingene, og at fem andre også stod bak kontoen. 

Sist episode var det Salesforce som muligens ville kjøpe Twitter. I denne episoden er det Disney. Antall bedrifter som annonserer på Facebook har økt med over 30 prosent på seks måneder, og Snaplytics har lansert en analyseplattform for Snapchat.

Hør på MediaPuls via 

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/285146069" params="color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false" width="100%" height="166" iframe="true" /]

Nyttige lenker:

MediaPuls presenteres på Medier24 i samarbeid med podkasterne Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen. Besøk også mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS