P3-Marte debuterer som programleder på TV: «Det er ikke akkurat journalistikk, men det er jo gøy med ting som eksploderer»

Anmelder film og TV-spill på radio, men nå sprenger hun ting i beste sendetid på NRK1.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tirsdag debuterer Marte Hedenstad (31) som TV-programleder på NRK i underholdningsprogrammet «Ikke gjør dette hjemme».

Der skal hun jobbe i tospann med komikeren Torfinn Borkhus.

– Det er noe helt nytt for meg å jobbe på denne måten, for jeg er vant med radio - så det er veldig annerledes å jobbe på TV. Jeg er jo vant til et format der alt kommer ut på lufta med engang. Dette programmet ble jo spilt inn i mai og juni. Jeg er dermed sykt spent på hva folk synes om programmet, sier 31-åringen.

Programlederne Marte Hedenstad og Torfinn Borkhus er i gang med nye eksperimenter du strengt tatt ikke bør gjøre hjemme.

Hva fungerer best når du skal spre møkk på jordet: Traktor eller dynamitt? Og er det mulig å skyte en campingvogn med sprettert? Ikke gjør dette hjemme tester det - slik at du slipper.

(NRK sin egen beskrivelse av programmet)

– Ikke akkurat journalistikk

Til daglig jobber hun i Filmpolitiet i NRK P3 der hun anmelder spill, film og TV. Der går de journalistisk til verks med anmeldelsene - i motsetning til hva de gjør i «Ikke gjør dette hjemme».

– Det er jo litt rart å være en som anmelder ting på TV, også plutselig være på TV selv. Det er ikke akkurat journalistikk, men det er jo gøy med ting som eksploderer, ler hun.

Hedenstad startet i Filmpolitiet i NRK P3 i 2010 og har vært der siden, samtidig som hun har hatt et søndagsprogram på radio. Før det var hun i studentradioen i Trondheim. 31-åringen er fra Lommedalen i Bærum, men flyttet til Trondheim i 2005 og fikk etter hvert arbeidssted på NRK Tyholt.

I første episode (som går på NRK1 tirsdag klokken 20:25), er seerne vitne til at de skyter en campingvogn med en kjempesprettert.

– Det er jo selvfølgelig den mest fornuftige måten å få fjernet en campingvogn fra tunet på. Ellers kan vi love mye branner, eksplosjoner og gøy.

Måtte tone ned og ikke overspille rollen

– Ble du noen gang redd?

– Jeg var faktisk veldig spent på om jeg kom til å bli nervøs, for jeg visste ikke hvordan jeg kom til å reagere på forhånd. Jeg fikk selvfølgelig adrenalin, men jeg ble faktisk ikke redd. Man føler seg ganske trygg med disse sikkerhetstiltakene på plass, sier Hedenstad.

– Hvordan var dette annerledes fra din tidligere jobb?

– Når du står på radio, så synes du ikke og trenger ikke tenke over kroppspråket. På radio prøver jeg å bruke et dramatisk språk, men på TV kan man si vel så mye med reaksjonene som med språket, så jeg har måttet tone ned litt og ikke overspille.

– Hvordan var det å se det endelige produktet?

– Jeg har sett de to første episodene og det er selvfølgelig rart å se seg selv på TV-skjermen, men jeg dør ikke av skam. Jeg overlever faktisk også får jeg håpe at folk synes det er ok å se på, sier hun.

Ikke gjør dette hjemme tar helgevasken!

En dråpe er definitivt ikke nok for å få ren lasagneforma eller for å få fjernet de saftige flekkene på den hvite skjorta. Men nå introduserer vi vaskemiddelet som faktisk virker: Hydrogenperoksid og svovelsyre er den salige blandingen DU aldri skal prøve.Flere ekstremt nyttige forbrukertips finner du her: https://tv.nrk.no/serie/ikke-gjoer-dette-hjemme. Ha en velsignet helg!

Posted by Ikke gjør dette hjemme NRK on 30. september 2016

Produseres på Tyholt

Manusforfatter Tormod Ingul forteller at dette er den femte sesongen med «Ikke gjør dette hjemme». Han sier at programlederne i løpet av seks programmer skal utforske ting man ikke bør gjøre i sitt eget hjem. Produsenten av serien er Lars Skjønberg.

– Som vanlig får de hjelp av programmets gode hjelpere og sammen med skytebas, kjemiker, ingeniør og brannmann skal de blant annet spre møkk med dynamitt og skyte en campingvogn med en diger sprettert, sier Ingul.

Konseptet «Ikke gjør dette hjemme» er laget ved NRKs avdeling på Tyholt i Trondheim, og er solgt og produsert over store deler av verden.

– Så langt har sju land laget sin egen versjon av programmet, og vår egen norske versjon har også gått på TV i mange land, bl.a i Frankrike, Italia og Australia, avslutter Ingul.

Powered by Labrador CMS