Vegard Velle og Terje Olsen i avisen Vårt Oslo som lanseres i midten av januar. (Foto: Privat) Kollasj

Se opp, Dagsavisen og Aftenposten: Nå lanseres en splitter ny nettavis for Oslo

Avisen VårtOslo skal snakke med vanlige folk og lage nær journalistikk i hovedstaden. Men skal også jakte historier i og rundt bystyret.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

12. januar går en håndfull mennesker sammen om å lage en splitter ny nettavis i hovedstaden. To journalister, én annonseselger og én som tar seg av det tekniske.

– Det er skammelig at Oslo er så lite dekt journalistisk. Jeg vil gå så langt og si at det er en tragedie at så få journalister følger bystyret. Vi ser store muligheter her, forteller redaktør Vegard Velle, som har tatt permisjon fra jobben som journalist i Fagbladet.

Partipolitisk uavhengig

Det er Vegard Velle og Terje Olsen som står som initiativtakere og med seg har de fått Trond Jensrud (generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet), Gregory Gjini (rådgiver i MediaCom) og Kay Asbjørn Schjørlien (fra OschloTV) på laget. Sammen skal de ha kontorer på Tøyen.

Avisen skal også ha et styre og et redaksjonsråd, som blant annet består av Rune Gerhardsen, Guro Sibeko og Erling Lae.

Redaktøren sier de skal følge pressens etiske regelverk:

– Vi er en partipolitisk uavhengig avis som kommer til å sprike i alle retninger. Målet er å lage god journalistikk for Oslo-folk, så de får tatt del i demokratiet her i byen, sier redaktøren til Medier24.

Faksimile fra VartOslo.no som ikke er lansert ennå. (Faksmile).

For noen måneder siden fikk Vårt Oslo 220.000 i midler fra Fritt Ord, samt at gründerne har spyttet i en del kroner selv. Primært er det annonsering og da spesielt innholdsmarkedsføring som vil bære avisa inntektsmessig.

– Har dere noen rike onkler?

– Nei, men vi oppfordrer alle annonsører og investorer som ser behovet for en Oslo-avis om å kjenne sin besøkelsestid.

Risikofritt å være politiker i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo kommune har tidligere ment at det var et demokratisk problem at ikke mediene skrev om Norges største kommune, som forvaltet nesten 70 milliarder kroner årlig.

Han gjorde medienes Oslo-svikt som en del av valgkampen sin og sa det var risikofritt å være Oslo-politiker.

– Vi kommer til å bli en avis som tar fatt i lokale saker som folk kjenner seg igjen i. Det vil også prege kildebruken vår, for vi kommer i større grad til å prate med de som beslutningene går utover enn de som tar beslutningene.

Velle sier de har snevret inn nedslagsfeltet sitt til fem bydeler Frogner, Grünerløkka, Sagene, Gamle Oslo og St. hanshaugen.

Ingen konkurrenter

– Vi vil prøve å få kontakt med folk flest og skrive om det offentlige velferdstilbudet og utestedene folk engasjerer seg for. Vi vil heller skrive om Josefines viseklubb og Sagene lunsjbar enn Spektrum og Sentrum Scene, sier han.

– Hvordan ser du på konkurransesituasjonen?

– Egentlig har vi ingen konkurrenter. Man skal ikke forsmå den jobben Dagsavisen eller Aftenposten gjør, men det er smått med noen få saker om dagen. Begge er nasjonale medier som tilfeldigvis er i Oslo, men som har et nasjonalt publikum.

Powered by Labrador CMS