Disse seks blir stipendiater i NRK FleRe. Øverst fra venstre: Jan Sarzuelo Dydland, Nareen Mizoory og Balsharan Kaur. Nederst fra venstre: Tsion Bruk, Roza Bawan og Jonathan Al-Saqqa.

Dette er årets NRK FleRe-stipendiater

– Nivået er kjempehøyt i år, og jeg er glad for at vi har kommet i mål, sier FleRe-leder Iram Ansari.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I august starter et nytt kull opp undervisningen i NRKs flerkulturelle stipendiatprogram, NRK FleRe.

Årets stipendiater er Jan Sarzuelo Dydland. Nareen Mizoory, Roza Bawan, Jonathan Al-Saqqa, Tsion Bruk og Balsharan Kaur.

FleRe-leder Iram Ansari skryter av de utvalgte.

– De virker kjempekompetente, og har masse erfaring og kompetanse i bunn. Jeg er veldig imponert over kompetansen de har fra før av, og tror de kan bringe mye bra kompetanse, både flerkulturell- og faglig inn i NRK, sier Ansari til Medier24.

Og fortsetter:

–Det er det vi trenger. Nivået er kjempehøyt i år, og jeg er glad for at vi har kommet i mål, og så skulle jeg selvsagt ønske at vi kunne tatt inn enda flere.

Skal lage NRK-innhold for unge

23 år gamle Jan Sarzuelo Dydland har bachelorutdanning i journalistikk fra Høgskulen i Volda og har jobbet med innenriks og lokalpolitikk som praktikant i Aftenposten.

Han har allerede en fot innenfor NRK som sommervikar hos NRK Nyheter i år.

Med en mor fra Filippinene har Dydland dyp kjennskap til det filippinske miljøet i Oslo. Han har i tillegg studert kinesisk og japansk kultur.

Etter opplæringsperioden skal han være i praksis i NRK Ung (tidligere N17).

Nareen Mizoory er 35 år gammel, og har en bachelorgrad i Medier og kommunikasjon fra OsloMet med fordypning i dokumentar- og fiksjonsfilm og hun tar for tiden master i Medieutvikling samme sted.

Hun har tidligere jobbet som journalist blant annet for «Utrop» og «Universitas».

I 2020 var hun praktikant i Nyutviklingsavdelingen i NRK Dokumentar og Samfunn der hun var med på å utvikle prosjektene «Morra mi», «Ikke spør om det» og «Havarikommisjonen».

Mizoory er kurder født i Bagdad i Irak og snakker kurdisk og arabisk. Hun har også erfaring fra Tyrkia som praktikant ved Den norske ambassaden i Ankara.

Etter opplæringsperioden skal hun være i praksis i NRK Super på Marienlyst i Oslo.

Språkmektige stipendiater

29 år gamle Roza Bawan har en bachelorgrad i sosialantropologi og holder på med en master i demokratibygging ved Universitet i Bergen.

Hun har engasjert seg i arbeid med ungdom og jobber ved siden av studiet som vikar i barnevernstjenesten for enslige mindreårige flyktninger.

Rosa Bawan snakker kurdisk og kom til Norge sammen med familien som sjuåring. Etter opplæringen skal hun være i praksis hos NRK Vestland i Bergen.

Jonathan Al-Saqqa er 22 år gammel og har bakgrunn fra Film og TV-kreatør-studiet på Westerdals. Han har tidligere jobbet som klipper og fotograf blant annet for NRK Telemark og Cappelen Damm TV.

Al-Saqqa har hatt praksis i ANTI, der han jobbet både med Tv-produksjon og podkast, blant annet med klipp i podkasten «Smartere på 10 minutter» som er produsert for NRK.

Siden januar 2021 har han i tillegg arbeidet som studiokoordinator i Accountor Eduhouse. Al-Saqqa snakker arabisk. Etter opplæringsperioden skal han være i praksis hos NRK Produksjon i Oslo.

Rekrutterer sjefredaktør

Tsion Bruk har bachelor i økonomi og administrasjon og erfaring innen flerkulturelt arbeid, kommunikasjon, markedsføring og prosjektledelse.

For tiden jobber hun i Bergen Næringsråd, der hun blant annet har jobbet med intern og ekstern kommunikasjon for prosjektene Bergen Opportunity og Energilandet.

Tsion har etiopisk familiebakgrunn og snakker tigrinja og amharisk.

Etter opplæringen skal hun være i praksis hos NRK Vestland i Bergen.

27 år gamle Balsharan Kaur har studert statsvitenskapsstudiet ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Hun har vært med på å stifte det tverrfaglige studentmagasinet Perspektiv som hun nå er sjefredaktør for.

Tidligere har hun også vært politisk redaktør for det statsvitenskapelige studentmagasinet Zoon Politikon hvor hun har skrevet om politiske og dagsaktuelle temaer på en enkel og forståelig måte.

Balsharan Kaur beskriver seg selv som tredjekultursbarn i Norge med foreldre fra India, med nære bånd til det indiske miljøet. Hun snakker punjabi og hindi.

Powered by Labrador CMS