Kommunesammenslåing var mye omtalt i norske medier i år. Her: Stokke-ordfører Erlend Larsen (H) foreviger f.v. kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, Andebu-ordfører Bjarne Sommerstad (Sp), Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) og statsminister Erna Solberg etter at ordførerne leverte sin søknad om sammenslåing til regjeringen for en tid siden.

Syria-krigen er årets mest omtalte nyhetssak. Norske kommunegrenser «slår» også det amerikanske presidentvalget

Men folks opplevelse stemmer ikke nødvendigvis med antall saker, viser den siste Agenda Tracker-undersøkelsen fra Retriever, PR-operatørene og YouGov. Sjekk lista over de ti mest omtalte nyhetene i 2016.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB-Jan-Morten Bjørnbakk):

Selv om kommunesammenslåingen er den nest mest omtalte nyhetssaken i 2016, drukner den litt i mer dramatiske hendelser som krigen i Syria og valget av ny president i USA.

Til tross for at medieanalysebyrået Retriever har registrert nesten 50.000 oppslag i mediene om kommunesammenslåinger i år, svarer flertallet i en undersøkelse at dette er en av de sakene de har opplevd dårligst dekning av.

– Det har nok vært skrevet mer om kommunesammenslåing enn det folk opplever. Det er ikke slik at saken har blitt dekket for lite, men heller at dekningen ikke har blitt oppfattet i like stor grad.

– Dette kan ha sammenheng med de mer spektakulære begivenhetene man har sett i 2016, som i større grad etterlater inntrykk blant folk flest sier analysesjef Kristina Nilsen i Retriever.

 

Presidentvalg engasjerte

Både kommunesammenslåingen og flyktningdebatten i Norge fikk flere oppslag enn den amerikanske presidentvalgkampen som med 39.366 oppslag ble årets fjerde mest omtalte nyhetssak.

– Vi er litt overrasket over at det amerikanske presidentvalget ikke gjorde større utslag i mediene, sier Nikolai Riibe, rådgiver i PR-operatørene.

Men til gjengjeld er det den amerikanske presidentvalgkampen som har gjort mest inntrykk på folk i 2016.

Hele 75 prosent i undersøkelsen sier de er sinte eller opprørt.

 

Syria mest omtalt

Totalt er det publisert 53.870 saker om situasjonen i Syria. Det gjør krigen i Syria til årets mest omtalte nyhetssak i norske medier.

Dette er også den saken folk synes er den verste i Agenda Tracker-undersøkelsen.

EU-avstemningen i Storbritannia preget nyhetene på vårparten og i sommer. Men når året er omme, ender Brexit på niendeplass blant årets mest omtalte saker i Norge.

 

Glade av OL

OL og Paralympics i Rio er den femte mest omtalte nyhetssaken i år, men også den eneste på topp-ti-listen som gjør flertallet glade. 63 prosent ble glade av Rio-OL.

25 prosent ble glade av Brexit, mens 44 prosent sier de ble sinte eller opprørt av den britiske utmeldelsen av EU.

Den internasjonale flyktningkrisen, forholdet mellom Russland og NATO, oljeprisen og det opphetede boligmarkedet når også opp blant de ti mest omtalte nyhetssakene i år.

 

Dette er de ti mest omtalte nyhetene i år:

  1. Situasjonen i Syria (53.870 oppslag)
  2. Kommunesammenslåing (49.846 oppslag)
  3. Flyktningdebatten i Norge (45.802 oppslag)* Presidentvalgkampen i USA (39.366 oppslag)
  4. OL i Rio (inkludert Paralympics) (35.704 oppslag)
  5. Flyktningkrisen (34.971 oppslag) 
  6. Forholdet mellom Russland og Norge/NATO (22.739 oppslag)
  7. Oljeprisen (21.387 oppslag)
  8. Brexit (17.642 oppslag)
  9. Det opphetede boligmarkedet (13.902 oppslag)

(Kilde: Agenda Tracker-undersøkelsen fra Retriever, PR-operatørene og YouGov)

 

 

Powered by Labrador CMS