Nye notiser blir automatisk synlig

18. januar 2017 10:19

Brekke: Telenor kan dø som selskap

Oslo (NTB): Etablerte teleselskaper er utsatt for så stor konkurranse at Telenor og andre selskaper kan være borte om ti år, sier Telenor-sjef Sigve Brekke.

– Vi er aldri blitt truffet så kraftig av konkurranse som nå. Hvis Telenor ikke evner å lede an i fornyingen som må til, kan vi faktisk også være borte om ti år, sier Brekke i et intervju med VG.

I et møte med andre teletopper i sveitsiske Davos tirsdag, fortalte flere at mange av de etablerte selskapene er i ferd med å bli utkonkurrert i flere nisjer. Selv påpekte Brekke at eksperter har sagt at 40 prosent av de etablerte teleselskapene kan være borte om ti år.

Han svarer bekreftende på spørsmål om Telenor kan dø som selskap, men sier han er overbevist om at de skal klare seg.

– Hele businessmodellen til Telenor angripes. Hittil har vi kontrollert hele kjeden av tjenester, men nå utfordres vi av programvareløsninger og produkt for produkt dukker det opp konkurrenter som vil ta våre markedsandeler, sier Telenor-sjefen. 

Gard L. Michalsen
18. januar 2017 10:19

Trump tvitret feil Ivanka

New York (NTB-AFP): Ivanka Majic er Storbritannias ferske kjendis etter at Donald Trump feilsendte en tweet som skulle til sin egen datter med samme fornavn.

Majic, som bor i Brighton sør i England, har fått uventet oppmerksomhet fra flere av den påtroppende presidentens 20 millioner Twitter-følgere. Mandag kveld amerikansk tid retvitret Trump skryt som datteren Ivanka Trump fikk under en CNN-sending. Da Trump inkluderte brukeren @Ivanka i stedet for @IvankaTrump, endte meldingen i stedet opp på et annet kontinent.

«Dette kommer fra en mann med stort ansvar. Tør jeg foreslå mer varsomhet på Twitter og mer tid til å sette deg inn i klimautfordringene?» lød svaret fra Majic, som er delt mer enn 6.000 ganger tirsdag morgen.

Det er derimot ikke første gang den britiske kvinnen, som jobber for Labour, har havnet i «navnetrøbbel». Også den ungarske betongprodusenten Ivanka har forvekslet Twitter-brukerne, skriver BBC. (

Gard L. Michalsen
18. januar 2017 07:21

Russland forlenger Snowdens opphold

Moskva (NTB-Ritzau): Varsleren Edward Snowden har fått forlenget sin oppholdstillatelse i Russland, melder nyhetsbyrået Reuters.

En talsperson for det russiske utenriksdepartementet sier oppholdstillatelsen er forlenget med et par år.

Gard L. Michalsen
18. januar 2017 07:21

Journalist drept i Honduras

Tegucigalpa (NTB-AFP): En journalist er skutt og drept av menn i politiuniform nord i Honduras, opplyser sykehuskilder.

Igor Padilla, en reporter for kanalen Hable Como Habla (HCH), er den 69. journalisten som er blitt drept i det voldsherjede, sentralamerikanske landet siden 2003.

Padilla var allerede død ved ankomst til sykehuset. Han hadde flere skuddskader, sier lege Arturo Bendana ved en privat klinikk i San Pedro Sula, Honduras' nest største by og en av verdens mest voldelige.

En kameramann som var med journalisten, sier Padilla gikk ut for å ta en telefon og ble skutt av menn i politiuniform. HCH-sjef Eduardo Maldonado sier journalisten dekket saker om politiet i byen, og at han ble truffet av rundt 20 kuler. Maldonado krever at myndighetene etterforsker drapet. Kun en firedel av journalistdrapene i landet har blitt etterforsket. 

Gard L. Michalsen
18. januar 2017 07:21

Samsung-topp i høring bak lukkede dører

Seoul (NTB-AP): Samsung-toppen Lee Jae-yong avhøres onsdag bak lukkede dører av en dommer i Sør-Korea. Påtalemyndigheten mener han må pågripes for bestikkelser, underslag og for å ha løyet under ed.

Hvis retten gir aktoratet medhold, blir 48-åringen i så fall den første toppen i Samsung som pågripes i skandalen der landets president skal stilles for riksrett.

Lee svarte ikke på spørsmål fra journalister på vei inn i retten onsdag, og vakter stoppet reporterne ved døren.

Lee er assisterende styreleder og sønn av styreleder Lee Kun-hee. Lee junior fikk i forrige uke status som mistenkt og satt i avhør i 22 timer, og mandag sa påtalemyndigheten at han må pågripes. Samsung skal ha blitt presset til å overføre pengegaver til en stiftelse kontrollert av Choi Son-sil, en nær venninne av president Park Geun-hye. Til sammen dreier det seg om 43 milliarder won (310 millioner kroner), ifølge påtalemyndigheten.

Lee avviser anklagene. 

Gard L. Michalsen
17. januar 2017 12:30

Bayan hengt ut med falske nakenbilder på «mannegruppe»

Oslo (NTB): Malika Bayan, kvinnen som ble nektet adgang til en frisørsalong fordi hun bar hijab, er koblet til nakenbilder som er lagt ut på facebooksamfunnet «Mannegruppa Ottar».

Bildene som er koblet til Bayans navn, beskrives som grove nakenbilder, og er blitt delt flere ganger på den lukkede Facebook-gruppen, skriver VG.

Bayan avviser at det er hun som er avbildet.

– Jeg kan se likheten mellom meg og denne kvinnen i ansiktstrekket. Men jeg har ikke blå øyne, jeg har ikke silikon og jeg har ikke den tatoveringen. Det er ikke meg på de bildene, sier hun til avisen.

Bayans advokat Sulman Hussain, sier at de fortløpende vurderer politianmeldelse.

– Vi har kontaktinformasjon til disse personene, så vi kommer til å sende ut prosessvarsel i nærmeste fremtid, sier Hussain til avisen.

Talsperson for «Mannegruppa Ottar», Kay Erikssen, sier at de tar avstand fra bildene som er delt.

– Jeg syns det er helt greit at hun går til rettslige skritt. Vi er ingen pornoside og vi er sterkt imot slike handlinger. 

Gard L. Michalsen
17. januar 2017 11:03

Tidligere statssekretær Ove Vanebo til Kluge Advokatfirma. Skal jobbe med personvern og arbeidsrett

Oslo (NTB): Ove Vanebo (Frp), som fram til desember satt som statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, begynner som senioradvokat i Kluge Advokatfirma.

Vanebo skal være tilknyttet firmaets faggruppe for arbeidsrett og personvern, med spesiell vektlegging på personvern. Han skal tilby klientene kompetanse og forståelse om politiske og byråkratiske prosesser.

– Den økte digitaliseringen i samfunnet utfordrer flere sentrale personvernprinsipper. Det er temaer som både enkeltindivider, bedrifter og myndigheter må forholde seg til, sier Vanebo.

Den tidligere statsråden jobbet også for Kluge fra 2012 til 2016. 

Gard L. Michalsen
17. januar 2017 09:30

Discovery er blitt enige med GET om nye distribusjonsavtaler. - Sikrer fotball til folket

Discovery er enige med GET og deres eiere TDC om nye distribusjonsavtaler både for den norske og den danske virksomheten. For norske GET-kunder betyr det mer Eliteserien-fotball fra sesongstart i april, melder TV-gruppen tirsdag. 

– Vi er glade for nå å kunne bekrefte at vi fortsetter det gode samarbeidet vi har med GET, også i årene som kommer. Spesielt gledelig er det at GET ønsker å bidra til at vi kan realisere vår visjon, som er å gi norsk toppfotball tilbake til folket, sier Harald Strømme, sjef i TVNorge og Discovery Networks.

– Vi har hatt samtaler med GET og deres eiere TDC om videre samarbeid både i Norge og Danmark, og er glade for å ha funnet en løsning som er god for alle parter, ikke minst seerne i begge markeder, sier Strømme.

Discovery er tidligere blitt enige med Canal Digital, Altibox og RiksTV om avtaler som innebærer bred distribusjon av Eliteserien.

Gard L. Michalsen
Til toppen