VESLEMØY RYSSTAD, Mediebedriftenes Landsforening.
VESLEMØY RYSSTAD, Mediebedriftenes Landsforening. (Bilde: Nils Petter Dale )

1,2 millioner kroner til å lære elever om kildekritikk, redaktøransvar og journalistikk

Kopinor-støtte til nye digitale læremidler.

Kopinor formidlingsfond tildellte nylig 1,2 millioner til utvikling av ny digitale undervisningsmoduler over to år. MBL og Fagpressen er søkere og prosjektleder er TV 2 Skole. Det melder Mediebedriftenes Landsforening. - Denne nye muligheten til å få produsert omfattende digitale læremidler for ungdomsskolen og medieutdanningen i videregående skole er vi svært glade for. Hovedemnene i læringsressursen blir redaktørrollen, utgiveransvar, kildekritikk og journalistisk metode. Samfunnsendringer med henyn til deltakelse og innflytelse og ikke minst journalistens rolle er tema som blir vektlagt spesielt.
- Vi ser frem til å samarbeide med TV 2 skole om dette. De er utrolig gode på visuell historiefortelling i undervisningssammenheng. Utvikling og produksjon av læringsressursen vil skje i dialog med Nordahl Grieg videregående skole, noe vi opplever som en ytterligere kvalitetssikring, sier prosjektleder Veslemøy Rysstad i Avis i skolen/MBL.
Undervisiningstilbudet vil bli distribuert gjennom Avis i skolen (MBL) og TV 2 Skole når det er ferdigstilt. Søknaden til Kopinor var støttet av Norsk Redaktørforening, Norsk Presseforbund, Landslaget for lokalaviser og Norsk Journalistlag.
Til toppen