KRISEMØTE og Tusvik & Tønne blir to av dem du hører og møter på «Oslo Podfest» lørdag 16. januar.
KRISEMØTE og Tusvik & Tønne blir to av dem du hører og møter på «Oslo Podfest» lørdag 16. januar.

10 podkaster live på én dag: Både Og, Rubicon og Monster tar podkasten til scena med «Oslo Podfest»

Én scene, én dag - og ti podkaster live. Det blir oppskriften på Parkteatret 16. januar.

Produksjonsselskaper slår seg sammen og lager Norges aller første podcastfestival: Oslo Podfest går av stabelen på Parkteatret lørdag 16. januar.

Bak arrangementet står Rubicon, Monster og Både Og. Og konseptet er «enkelt»: 10 podkaster spilles live fra scena, fra lunchtid til sen kveld. 

Med andre ord en ordentlig helaftens for de ivrigste, eller bare en tur innom for å høre på «sin» favoritt.

– Mer enn hver femte nordmann hører på podcast. I Sverige er det ekstremt stort, og vi ser at trenden har nådd Norge i fullt monn med suksesser som for eksempel ”Tusvik & Tønne” og ”Uløst”. Podcast har ikke helt blitt allemannseie, men i 2016 kan det bli det, spår Cathinka Rondan, produktsjef radio i Rubicon, i en pressemelding fra arrangørene.

- Så snart flere får med seg at du kan høre hva du vil når du vil, bare du finner den riktige knappen på telefonen din, vil det nok strømme på med mer, sier Rondan.

Oslo Podfest går av stabelen 16. januar på Parkteatret i Oslo, og podcastprofilene som inntar scenen er blant annet Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne i ”Tusvik og Tønne”, Kristopher Schau og Kyrre Holm Johannessen bak ”Krisemøte” og Aslak Borgersruds ”En slask på Tinget”, for å nevne noen.

– Podcasting er essensielt noen som snakker direkte til deg som hører på, uten filter, regler eller portvoktere. På Oslo Podfest møter du dine podcastvenner på scenen, og kan dele den opplevelsen med vennene dine mens du tygger noen nøtter og kanskje tar en pils. Eller kaffe. Vi ønsker å samle podcasterne og deres lyttere i samme varme rom i denne kalde tida. Også gir vi noe ekstra moro for øynene underveis òg, sier Anders Haavie, produsent i Monster i meldingen.

Flere av podkasterne har testet livekonseptet tidligere, men det er første gang at de samles i et «festivalformat».

– Det blir en underholdende dag med mye gøy på programmet. Det blir noe for alle smaker!, lover Stian Bech Letessier fra Både Og.

Disse snakker på Oslo Podfest på Parkteatret lørdag 16. januar

  • Frekvens
  • Wildcard FC
  • Kort Applaus
  • En slask på tinget
  • Skumle Gutter
  • Samspill
  • Dustene
  • Støme og Jerman
  • Krisemøte
  • Tusvik&Tønne
Til toppen