Rune Nilson og Tarjei Strøm blir programedere i den nye NRK-satsingen Norge nå.
Rune Nilson og Tarjei Strøm blir programedere i den nye NRK-satsingen Norge nå. (Foto: Eivind Senneset)

2. januar kommer «Norge nå» på lufta - og det skal ledes av Tarjei Strøm og Rune Nilson

Da blir det også distriktsnyheter på TV før Kveldsnytt, og et endelig farvel til den lange 18.45-sendinga.

Medier24 har flere ganger tidligere omtalt planene for ny programmering av NRKs distriktsnyheter, og nå er detaljene klare, opplyser rikskringkastingen:

  • I 2018 blir det et endelig farvel med 18.45-sendinga slik vi kjenner den i dag. Det som inntil nå har vært hovedsendinga for distriktsnyhetene, gjøres om til en kortsending på fire minutter før Dagsrevyen 19.
  • Den korte sendingen på fem minutter før Dagsrevyen 21 består.
  • Og så kommer det nok en kort sending med distriktsnyheter før Kveldsnytt.

- Litt flere og kortere sendinger tror vi rett og slett er et bedre tilbud til publikum, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

- NRKs distriktskontorer ønsker å ha større fokus på fordypende nyhetsjournalistikk på radio, TV og mobil og få flere saker fra distriktene inn i de nasjonale sendingene. Denne kombinasjonen med flere distriktssendinger og flere reportasjer fra hele landet i hovedsendingene vil totalt sett bli et bedre nyhetstilbud på TV, mener hun.

 

Nå kommer «Norge nå»

Samtidig som det blir flere korte nyhetssendinger, blir det også mer innhold fra hele landet i den varslede satsingen «Norge nå».

Det blir et aktuelt direktesendt program fra hele landet, hver mandag til og med torsdag på NRK1 fra klokka 20.25 til 20.55.

Med Rune Nilson og Tarjei Strøm som programledere.

- «Norge nå» skal være tett på norsk virkelighet og skal møte folk der de bor og hvor aktuelle hendelser, små og store, foregår, skriver NRK.

Nilson og Strøm skal reise landet rundt og lage programmer på direkten - og lede hver sine programmer, sammen med programledere fra ulike distriktskontorer.

NRK skriver om programmet:

- Første program har reiserute i Vestfold, og første stopp er hjemme hos en miljøbekymret familie, som har som mål å sette lavest mulig karbonavtrykk i løpet av 2018. Hva kan vi gjøre, hver og en – for å redde verden?

- «Norge nå» fortsetter videre til Undrumsdal og Fredrikstad i første uka. Deretter står Sørlandet for tur, og i årets tredje uke reiser «Norge nå» til Hordaland.

Til toppen