Svelvikspostens nye redaktør, Emma Huisman Moskvil.
Svelvikspostens nye redaktør, Emma Huisman Moskvil.

FOLK

- Helt ufattelig og litt surrealistisk, sier Emma Huisman Moskvil. Nå blir 24-åringen redaktør og daglig leder for Svelviksposten

Den allerede erfarne journalisten skal lede lokalavisa utenfor Drammen. - Vil løfte avisa digitalt, sier hun.

Styret i Svelviksposten har ansatt Emma Huisman Moskvil (24) som ansvarlig redaktør og daglig leder. Det melder Amedia tirsdag formiddag.

Hun overtar etter Dag Wathne, som ble pensjonist 1. september.

Og den unge redaktøren er glad for tilliten hun nå får: 

 - Dette er helt ufattelig, og litt surrealistisk, sier Emma Huisman Moskvil på telefon fra desken i Smaalenenes Avis, hvor hun til daglig jobber.

Nå skal hun altså bytte arbeidssted til andre siden av Oslofjorden.

– Jeg føler meg så beæret, så nå gjelder det bare å innfri! Jeg kommer nok til å være som en svamp den første tiden, og suge til meg så mye erfaring jeg kan fra de smarte hodene rundt meg i konsernet, sier hun. 

 

Erfaring fra Buskerud-desken

- Hvorfor ville du ha denne jobben?

- Jeg kjenner Svelviksposten fra da jeg jobbet på fellesdesken i Buskerud. Da ble jeg veldig engasjert i avisa, og håper at jeg kan dra nytte av min digitale bakgrunn til å løfte avisa enda mer - slik at svelvikingene blir vant til å besøke nettavisen vår når det skjer noe, sier Huisman Moskvil. 

Senest 1. januar overtar hun redaktørjobben i Svelviksposten, og 24-åringen blir dermed en av landets yngste lokalavisredaktører.

Styreleder Trond Lunde er trygg på at det blir bra:

- Vi er svært fornøyd med at Emma har takket ja til stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Svelviksposten. Papiravisen står allerede sterkt i lokalsamfunnet og vi har stor tro på at Emma, med sin digitale bakgrunn, vil være med å bidra til å løfte avisen digitalt, sier han. 

 

Liten redaksjon, store ambisjoner

Svelviksposten kommer ut en gang i uka på papir, med et opplag på rundt 2000.

Og det er ikke store redaksjonen som skal publisere på alle plattformer: I tillegg til redaktøren jobber én journalist i avisa. Svelviksposten deler også salgsressurser med søsteraviser i Amedia.

Men 24-åringen tenker ikke på antall ansatte som noen begrensing:

- Nei, jeg har sett hvordan blant andre naboavisen Sande Avis får til mye med få ansatte. Det handler ikke bare om antall saker man kommer ut med, men kvaliteten på dem. Og å lage saker med vinklinger som faktisk engasjerer folk, sier hun.

- Jeg hører at du ikke kommer fra Svelvik. Hvordan blir det å jobbe i en «fremmed» kommune?

- Jeg har aldri gjort noe annet, sier Emma på rogalandsdialekt fra Sandnes, og forteller: Etter studier på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand har hun jobbet i både Vestfold, Buskerud, Oslo og Østfold.

- Så en del av min hverdag har alltid handlet om å bli kjent med nye lokalsamfunn og politiske miljøer. Og så kjenner jeg Svelvik fra før, da jeg jobbet i Drammen, legger hun til.

 

Ser fram til å jobbe hardt

Svelviksposten dekker tradisjonelt Svelvik kommune, som nå er vedtatt sammenslått med Drammen. Dermed bytter lokalsamfunnet både kommunenavn og fylke; fra Vestfold til Buskerud.

- Selv om kommunen blir borte, så vil folks identitet fortsatt være svelvikinger. Og det blir ikke mindre viktig med lokale vinklinger på politiske saker og diskusjoner, mener Emma Huisman Moskvil.

Selv vil hun nå flytte fra Oslo til Drammen med mannen, og blir dermed boende i den nye storkommunen som også dekker Svelvik. Men altså ikke midt i dekningsområdet.

- Jeg tror det er godt mulig å utvikle et godt kildenettverk og lokalkunnskap selv om man ikke bor der, sier hun.

- Og så blir du vel kanskje ganske mye på jobb, uansett?

- Ja, det kan nok hende! Før tenkte jeg at det bare var ulemper med å være ung journalist, men nå ser jeg bare fordeler. Det er jo ingen tid i livet som passer så bra som nå. Jeg har ingen barn og er sulten på å skape noe, sier 24-åringen.

Til toppen