DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn
DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn (Foto: Wikimedia Commons / Arkivfoto)

382 stillinger forsvinner i Danmarks Radio som følge av budsjettkutt

– Noen av de beste journalistene i Danmark har mistet jobben i DR, sier hovedtillitsvalgt Henrik Friis Vilmar til Journalisten.dk.

I september skrev vi om at den Danmarks Radio skal kutte rundt 420 millioner kroner de neste tre årene. Konsekvensen kom til å bli store nedbemanninger, at tre av åtte radiokanaler og halvparten av TV-kanalene forsvinner. 

– Det er relativt drastiske forandringer, men jeg tror det er det rette å gjøre, sa DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn i en pressemelding da det ble klart. 

Nå er det snart klart hvordan kuttene rammer de ansatte. I forrige uke fikk 205 medarbeidere i DR beskjed om at de mister jobben, skriver danske Journalisten.

Samtidig har 64 personer sagt opp frivillig og 87 omplasseres til andre stillinger, ifølge avisa. Med de 26 lederstillingene som forsvinner, blir totalt 382 stillinger borte som følge av budsjettkuttene til den danske rikskringkasteren.

 

Mener de mister noen av de beste

– Det er fryktelig mange mennesker, og det er også noen veldig dyktige personer. Noen av de beste journalistene i Danmark har mistet jobben i DR, det synes jeg er trist, sier hovedtillitsvalgt i DR, Henrik Friis Vilmar til Journalisten.dk

DR Kultur, Barn og Unge og DR Nyheter, Aktualitet og Distrikter som er blant de avdelingene som rammes hardest av kuttene. De mister henholdsvis 109 og 72 stillinger, ifølge Journalisten.dk

Friis Vilmar sier videre at de tillitsvalgte jobber på spreng for å forhindre noen av nedbemanningene, ved at enkelte ansatte kanskje er mulig å ansette i andre ledige stillinger i DR. 

Til toppen