TIER kjører i gang en 98 timers idédugnad for å hente innspill om hvordan de kan løse utfordringene de står overfor på en best mulig måte.

TIER tar grep - sparker i gang en 98 timers idédugnad for å få hjelp

– Via sosiale medier spør vi helt enkelt hva som kan gjøres for å løse de utfordringene vi står overfor, sier TIER-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Elektriske sparkesykler er en del av løsningen, ikke problemet, sier landsjef for TIER i Norge, Morten Askeland i en pressemelding.

Selskapet tar nå et kreativt grep for å få innspill på trafikkutfordringene i Oslo. I 98 timer vil selskapet, med hjelp fra artister og influencere, samle inn innspill fra folk flest om å byens trafikale problemer. Prosjektet har fått navnet «Beat Traffic For Good».

Fungerende landssjef i TIER, Morten Askeland, opplyser at en oppsummering av innspillene fra sosiale medier skal oversendes til Oslo kommune i et innspillsbrev.

– Vi mener at sparkesykler er en del av løsningen for å skape en bedre trafikksituasjon i Oslo. Derfor sparker vi i gang en 98 timers idédugnad for å hente innspill om hvordan dette kan gjøres på en best mulig måte. Via sosiale medier spør vi helt enkelt hva som kan gjøres for å løse de utfordringene vi står overfor, sier han i samme melding.

Han opplyser at en oppsummering av innspillene fra sosiale medier skal oversendes til Oslo kommune i et innspillsbrev.

I følge meldingen er Oslo den byen i Europa med flest sparkesykler per innbygger. I tillegg har Oslo Nordens lengste bilkøer hvor bilistene sitter i kø 98 timer hvert år, ifølge Traffic Index fra TomTom.

– Oslo vokser og er i stadig utvikling, men byens mobilitetsutvikling står stille og det samme gjør bokstavelig talt befolkningen. Vi er mange som er lei av mangelen på nye idéer og initiativer, sier Askeland videre og legger til:

– Elektriske sparkesykler er utrolig populært, og derfor skylder både vi og kommunen å komme frem til måter å organisere dette å en god måte. Det er på tide å finne gode svar for alle.

«Beat Traffic For Good» finner sted 21. - 25.juni. I løpet av 98 timer vil flere populære navn fra artist- og influencerbransjen sette seg i en bil i Prindsen Hage hvor de ber om innspill i sosiale medier og ikke minst fra gjester i bilen.

– Hvis Oslo og andre norske byer skal oppnå sine klimamål må vi tilby klimasmarte mobilitetsløsninger som elektriske sparkesykler for å forenkle transporten i bytrafikken, poengterer han.

Prosjektet gjennomføres denne våren i flere europeiske storbyer som Gøteborg, Berlin, Paris og Oslo.

Powered by Labrador CMS