ABC Nyheter skal ikke lenger satse på kattevideoer, men på nyhetsvideo. 
Foto: Frank May / NTB scanpix
ABC Nyheter skal ikke lenger satse på kattevideoer, men på nyhetsvideo. Foto: Frank May / NTB scanpix (Frank May)

ABC Nyheter legger ned viralnettstedet SeDenne: – Leserne vil ikke lenger ha søte kattunger

Nå skal de satse på nyhetsvideo og oppretter ABC TV. – Video av en opprørt Sylvi Listhaug fra Stortingets vandrehall sier mer enn tusen ord, sier redaktør Tor Strand.

ABC Nyheter legger ned viralnettstedet SeDenne og oppretter ABC TV, som skal ha mer nyhetsinnhold og færre videoer av kattunger. Det skriver ABC Nyheter i en pressemelding. 

– Vi må følge lesernes ønsker, og vi har sett et tydelig skifte i trafikk fra viralvideo til nyhetsvideo. Litt satt på spissen kan vi si at leserne ikke lenger vil ha kattevideo, de foretrekker Stortingets spørretime, sier Trygve Sørvaag, direktør for forretningsutvikling i ABC Startsiden i en melding. 

 

– Kresne lesere

Det blir mindre av dette og mer Sylvi Listhaug.

Viralvideo skal kun være en underseksjon på nye ABC TV, hvor fokus er på overblikk og bakgrunn fra nyhetsbildet, opplyser de i meldingen. 

– Dagens lesere er ekstremt kresne. De har tilgang til medier fra hele verden, og vi må levere en like god brukeropplevelse som BBC og New York Times. Nå har vi muligheten til det, og får vist fram det gode innholdet vårt til stadig flere lesere, sier utviklingsredaktør Håkon Eikesdal.

Han trekker fram at de har hatt god suksess med satsingen på nyhetsvideo fram til nå, men at de nå strammer til og prioriterer det enda hardere. 

– Blant det mest sette innholdet det siste året teller livestrømmer av Stortingets spørretime og viktige hendelser, for eksempel hevingen av fregatten Helge Ingstad, og Ari Behns bisettelse, får mye trafikk. Og ikke minst ABC Forklarer, videoer som hjelper leseren med å forstår de største sakene, forteller Håkon Eikesdal, utviklingsredaktør i ABC Startsiden og legger til: 

– Jeg må innrømme at det gleder journalisthjertet mitt at leserne nå så tydelig prioriterer nyhetene hos oss i ABC. Jeg tror leserne opplever at det er nok underholdning og distraksjoner der ute, når de kommer til oss vil de ha nyheter. Det skal de få, sier Håkon Eikesdal.

 

– Video er avgjørende

Redaktør Tor Strand er klar på at dagens nyhetshungrige lesere krever video - og er glad for at ABC nå velger å prioritere nyhetsvideo, og ikke kun videoer av søte kattunger, som gir mange klikk. Det tror han også leserne kommer til å sette pris på. 

– De vil være oppdatert på det siste. Da holder det ikke å lese hva Donald Trump sa, du vil se hvordan han sa det. Video av en opprørt Sylvi Listhaug fra Stortingets vandrehall sier mer enn tusen ord, sier han.

Utviklingsredaktør Trygve Sørvaag i ABC Startsiden og redaktør Tor Strand i ABC Nyheter.
Trygve Sørvaag i ABC Startsiden og redaktør Tor Strand i ABC Nyheter. Arkivfoto: Gard L. Michalsen
Til toppen