KLUBBLEDER Kjersti Fikse Ness i Adresseavisen.
KLUBBLEDER Kjersti Fikse Ness i Adresseavisen. (Foto: Privat)

Adressa-klubbleder bekrefter at flere ønsker ekstern kandidat. Torsdag kan de få ny sjef.

Nå venter de ansatte i spenning på hvem som blir ny redaktør.

Medier24 meldte tirsdag ettermiddag at det nærmer seg ansettelse av sjefredaktør i Adresseavisen. 

Denne uka ble det klart at utviklingsredaktør Kirsti Husby ikke lenger er kandidat til jobben. Det har hun også orientert sine nærmeste kolleger om.

Tilbake står flere mulige navn, bekreftede eller ubekreftede kandidater. Blant navnene som tidligere har versert er Ole Erik Almlid og Sindre Østgård. Etter hva vi forstår, er imidlertid Tor Olav Mørseth et av de sterkeste kortene når det går mot finalen.

Mange spekulasjoner

Klubbleder Kjersti Fikse Ness er blant dem som nå venter på ny sjef. Denne uka er hun og andre tillitsvalgte i konsernet samlet til Polaris-konferansen.

Og da det ble kjent at Kirsti Husby ikke lenger er aktuell, satte det fart i spekulasjonene rundt hvem som er kandidater til jobben. 

Men klubblederen sier hun er like nysgjerrig som alle andre.

- Dette har vært en lukket prosess. Hvis vi ikke hadde hatt en veldig sterk ansatterepresentant i utvalget, med Hilde Østmoe, ville jeg protestert for å få mer innsyn, sier Ness til Medier24 tirsdag kveld.

Hun har som klubbleder fått orientering fra styreleder om hvor i prosessen man er, men sier aktuelle navn ikke har vært en del av denne informasjonen.

Ønsket eksterne navn

I vår sak tirsdag omtalte vi at ansatte skal ha ønsket ekstern kompetanse til mediehuset. Det inntrykket bekreftes også av klubblederen:

- Klubben har ikke hatt noen problemer med den interne kandiaten, og jeg har ikke tatt noen høytidelig meningsmåling i klubben. Men jeg kan bekrefte at stemmer har tatt til orde for å få inn nye impulser, noen som har litt friske ideer, sier Fikse Ness. 

Mens hun samtidig understreker:

- Det betyr slett ikke at vi ikke ønsket Kirsti Husby, som vi anser for å være svært kompetent og faglig dyktig. Det det handler rett og slett om at noen kanskje ser et behov for en fornyelse, sier klubblederen.

- Klubbens uttalte holdning har hele tiden vært, og er fortsatt, at vi ønsker den beste kandidaten for jobben, uavhengig av om vedkommende er intern eller ekstern. 

Om en ekstern kandidat får jobben nå, er det i så fall første gang på lenge.

- Nå har jeg bare vært her i sju år. Men så vidt jeg vet har det ikke vært ekstern rekruttering av sjefredaktør her på 40 år, sier Fikse Ness.

Forventer å få uttale seg

Og nå kan mye tyde på at det kommer friskt blod til Adresseavisens øverste ledelse. Intensjonen har hele tiden vært å ansette ny sjefredaktør før påske, og det er et planlagt styremøte i Adresseavisen torsdag denne uka (19. mars).

- Det har vært intensjonen å ansette redaktør i dette styremøtet, og vi har ikke fått noen sterke indikasjoner på at det ikke skal skje. Vi har også fått forsikringer om at vi skal få anledning til å uttale oss, i henhold til Hovedavtalens bestemmelser om det, sier Ness.

Det er forøvrig travle tider i Trondheim; tirsdag og onsdag er alle tillitsvalgte i konsernet samlet til Polaris-konferansen hvor de tirsdag møtte hele konsernledelsen.

- Hva håper og forventer dere av avisas kommende sjefredaktør?

- Vi håper på en sterk, god, dyktig og synlig leder, med journalistisk integritet. Sånn at ikke bare Adresseavisens ansatte, men også faget og vår troverdighet som avishus, blir godt ivaretatt. Og det tar jeg for gitt at ansettelsesutvalget har gjort grundige vurderinger rundt. Så vi sitrer i spenning, i likhet med resten av huset!, smiler en spent klubbleder Fikse Ness gjennom telefonen.

I ansettelsesutvalget sitter foruten ansatterepresentant Hilde Østmoe, også konsernsjef og styreleder i Adresseavisen, Per Axel Koch, styremedlem Vigdis Moe Skarstein - og styreleder i Polaris Media, Bernt Olufsen. 

 

Medier24 har også onsdag forsøkt å kontakte konsernsjef Per Axel Koch på sms og telefon for kommentar til prosessen. Han har svart at han ikke ønsker å kommentere saken. 

Til toppen