Tidligere trenerduo Kåre Ingebrigtsen(th) og Erik Hoftun ved arrangementet "Samling for Kåre og Erik" utenfor Lerkendal stadion.Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Adresseavisen får lov til å filme under Rosenborg-rettssaken

– Saken har stor offentlig interesse og den har noen prinsipielle sider som vi mener er viktig å få belyst, sier reportasjeleder for sporten i Adresseavisen, Charlotte Sundberg.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Adresseavisen har lenge jobbet for at de skal kunne sende direkte fra rettssaken mellom Rosenborg og de to tidligere trenerne, Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun. 

Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken fra Rosenborg sommeren 2018, og varslet i september at de ville gå til søksmål mot klubben

Nå har de fått gjennomslag hos Sør-Trøndelag tingrett. 

I et brev som Sør-Trøndelag tingrett har sendt til Adressa, gjengitt av blant andre Norsk Redaktørforening, skriver de at Rosenborg har bedt om at filming ikke skal tillates, og at Ingebrigtsen og Hoftun selv ikke har hatt sterke synspunkter i spørsmålet om filming skal tillates eller ikke. 

– Prinsipielle sider

Nå har retten konkludert med at filming bør tillates, blant annet på grunn av stor offentlig interesse rundt saken.  

«Retten legger til grunn at saken har betydelig offentlig interesse. Den har vært undergitt stor medieinteresse etter at Rosenborg Ballklub avviklet arbeidsforholdet med Ingebrigtsen og Hoftun i juli 2018. Medieinteressen har tiltatt når det nå nærmer seg hovedforhandling. Retten mener saken ligger i kjernen av opplysninger som allmennheten har behov og interesse for innsyn i», skriver Anne Marie Selvaag i Sør-Trøndelag tingrett i brevet. 

Journalist Pål Solberg, reportasjeleder Charlotte Sundberg og Erlend Hansen Juvik har i flere runder argumentert overfor tingretten om hvorfor de burde få tilgang til å filme saken. 

Sundberg skriver til Medier24 at hun mener det er prinsipielt viktig med åpenhet i denne typen spørsmål. 

– Vi ønsker å filme fordi vi mener at saken har stor offentlig interesse og fordi den har noen prinsipielle sider som vi mener er viktig å få belyst. Den handler om hvordan idretten skal forholde seg til arbeidsmiljøloven og hvordan fremtidige kontrakter mellom fotballtrenere og klubber kommer til å se ut. Når vi filmer får offentligheten innsyn i bevisene og hvordan en slik sak bli behandlet i retten, skriver reportasjeleder for sporten i Adressa, Charlotte Sundberg i en sms til Medier24. 

Videre skriver tingretten at «retten mener det ikke er grunnlag for å vurdere elektronisk referat og filming i sanntid vesensforskjellig», og at det rettslig sett er avklart at det skal mye til for at retten kan motsette seg elektronisk referering.

Brevet er også sendt til NRK og TV 2, og rettssaken starter mandag. 

Powered by Labrador CMS