Lars Glomnes (i midten) leder USA-podkasten. Her er han under innspilling av den politiske Aftenpodden med sjefredaktør og administrerende direktør Trine Eilertsen og NTBs nyhetsredaktør Sarah Sørheim.
Lars Glomnes (i midten) leder USA-podkasten. Her er han under innspilling av den politiske Aftenpodden med sjefredaktør og administrerende direktør Trine Eilertsen og NTBs nyhetsredaktør Sarah Sørheim. (Erik Waatland)

Aftenpoddens USA-podkast legges bak betalingsmur

– Dette er et forsøk som vi tror abonnentene vil sette pris på, sier Aftenpostens podkastsjef.

Aftenposten har bestemt seg for å legge Aftenpoddens ukentlige USA-podkast bak betalingsmur. Det betyr at den fjernes fra Itunes og Spotify, og kun blir tilgjengelig på avishusets nye podkastplattform. 

– Dette er et forsøk som vi tror abonnentene vil sette pris på. Internasjonalt satser flere nå på eget innhold, og i tråd med Aftenpostens forretningsmodell er det naturlig at noe stoff går bare til abonnentene, sier avdelingsleder for lyd i Aftenposten, Karoline Fossland, i en pressemelding.

Det er Lars Glomnes som leder USA-podkasten, sammen med Aftenpostens USA-korrespondent Øystein Langberg og kommentator Christina Pletten.

– Det amerikanske valget er blant årets største nyhetssaker, og det er viktig for oss å dekke det på ulike måter. Vi ser at podkastene våre treffer yngre lyttere og gjør stoffet tilgjengelig på en helt unik måte, sier Fossland.

Hun understreker at hovedstrategien for Aftenpostens podkaster fremover fortsatt vil være annonse-basert og åpent tilgjengelig.

- Vi vil jobbe aktivt med testing av podkast bak innlogging og betalingsmur for å lære mer om mulighetene i brukermarkedet, sier Fossland.

Podkastansvarlig og produsent Karoline Fossland (31) i Aftenposten.
Podkastansvarlig og produsent Karoline Fossland i Aftenposten. Foto: Erik Waatland
Til toppen