Aftenposten Forklart. Podcast. Fra v.  Anders Veberg, Karoline Fossland og Andreas Bakke Foss.
Aftenposten Forklart. Podcast. Fra v. Anders Veberg, Karoline Fossland og Andreas Bakke Foss. (Foto: Signe Dons)

Aftenposten lanserer daglig nyhets­podkast

– De fleste kan vel kjenne seg igjen i at man ofte bare rekker å få med seg overskrifter i en travel hverdag, sier produsent Karoline Fossland om den nye podkasten «Forklart».

Aftenposten lanserer onsdag sin nye, daglige, nyhetspodkast. Den har fått navnet «Forklart», skriver Aftenposten i en pressemelding. 

– De fleste kan vel kjenne seg igjen i at man ofte bare rekker å få med seg overskrifter i en travel hverdag. Mange nyhetssaker presenteres også løsrevet fra sin egen kontekst, og kan derfor være vanskelig å komme inn i om du ikke har hengt med fra start, sier produsent Karoline Fossland i en pressemelding. 

Målet med podkasten er enkelt: Å forklare nyhetsbildet på en kort og effektiv måte. Podkasten skal sendes fem dager i uka - mandag til fredag. 

– Forklarende og analyserende journalistikk er et satsingsområde for Aftenposten, som vi vet at leserne våre setter pris på. Vi har stor tro på at Forklart kan bli en viktig inngang til resten av journalistikken vår, gjennom at lytteren blir kjent med sakene og journalistene våre, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i meldingen. 

 

– Satser på lyd

Podkasten ledes av journalist Andreas Bakke Foss. Han har med seg Karoline Fossland som produsent og kulturjournalist Anders Veberg er reporter og redigerer, ifølge meldingen. 

Sjefredaktør Espen Egil Hansen sier at dette er en del av Aftenpostens satsning på lyd. 

– Vi satser på lyd fordi det er en mulighet til å nå brukeren i situasjoner vi til nå ikke har vært til stede: I bilen, bak støvsugeren eller på joggeturen. Det er også viktig for oss å være tilstede med godt lydinnhold på smarthøytalere som snart vil snakke norsk, sier Hansen i meldingen. 

Til toppen