Tor Arne Andressen og Christina Pletten skal dekke Midtøsten og USA for Aftenposten.
Tor Arne Andressen og Christina Pletten skal dekke Midtøsten og USA for Aftenposten. (Bilde: Aftenposten)

FOLK

Aftenposten sender disse to erfarne reporterne til USA og Midtøsten

Christina Pletten og Tor Arne Andreassen får de to ledige korrespondentjobbene. - Mer enn noen gang er det viktig å ha medarbeidere på plass ulike steder i verden, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen.

Christina Pletten (48) og Tor Arne Andreassen (48) er ansatt som Aftenpostens nye korrespondenter i henholdsvis USA og Midtøsten. Andreassen er fra før fast ansatt i avisa, mens Pletten blir ansatt på stringer-kontrakt. 

- Begge er erfarne utenriksreportere, med spesiell kunnskap om områdene de nå skal rapportere fra, heter det i en melding fra mediehuset.  

- Aftenposten har en sterk utenriksdekning med korrespondenter i Russland, USA, Kina, Brussel og Midtøsten. Mer enn noen gang er det viktig å ha medarbeidere på plass ulike steder i verden, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen. 

- Vår ambisjon er å kombinere tilstedeværende journalistikk med en analytisk tilnærming, hvor vi setter sammen biter av utviklingstrekk til et større bilde. Eksempelvis var våre folk tidlig ute med å rapportere om de brede folkelige velgeropprørene som ledet frem til Brexit i Storbritannia og valget av Donald Trump i USA. 

 

Lang erfaring fra områdene

Christina Pletten har gjennom mange år som utenriksreporter både i USA og med base i Norge skaffet seg svært bred kunnskap om landet hun skal dekke.  

Hun har jobbet i utenriksredaksjonen i Aftenposten det siste året. Fra 2001 til 2015 var hun ansatt i Bergens Tidende.

- Det er en stor og spennende utfordring å skulle jobbe med USA i det politiske klimaet som råder. Aftenpostens utenriksredaksjon er et fantastisk team å arbeide med, og lager Norges beste internasjonale journalistikk, sier Pletten

Tor Arne Andreassen har vært ansatt i Aftenposten siden 1998 og i hovedsak jobbet med utenriks siden 2001.

Han har spesielt ansvar for å følge med på Midtøsten og Afrika, samt områdene terrorisme og migrasjon. Andreassen har reist mye i Midtøsten og er en av Aftenpostens mest erfarne reportere i konfliktsoner.

- Jeg gleder meg til å jobbe med saker som har global betydning på nært hold i Midtøsten, sier Andreassen.

Andreassen tiltrer ganske snart og Pletten tar over i USA fra 1. august.

    

Til toppen