Sjefredaktør i Aftenposten Espen Egil Hansen
Sjefredaktør i Aftenposten Espen Egil Hansen (Bilde: Johansen, Erik)

Aftenposten vil ha med podkast og Facebook i målingen til neste år

- Først neste år kan vi begynne å sammenlikne, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten, som varsler at han vil ha flere endringer på målingen.

I dag kom opplags- og lesertallene fra MBL og LLA og de viste at Aftenposten er Norges største papiravis med 381.000 lesere, etterfulgt av VG og Dagens Næringsliv.

Opplaget til Aftenposten totalt er på 256.708 og fordelt på 137.566 (papir total) og 250.771 (digital total).

 

70 prosent brukerbetaling

I det ligger det at «tanta» har 110.000 digitalabonnenter, som er opp 23 prosent fra i fjor. Totalt er antallet abonnenter opp tre prosent fra i fjor.

Nå nærmer avisen seg toppårene, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen til Medier24.

- Jeg er veldig fornøyd, for vi lykkes med det som er viktig for Aftenposten og det er å ha et høyt opplag der mange abonnenter betaler.

Brukerbetaling står nå for 70 prosent av inntektene i Aftenposten og de nærmer seg gamle høyer, sier Hansen.

- På dette feltet øker vi bratt. Vi lukker stadig mer av vårt innhold, og til tross for det, viser våre målinger at vi klarer å holde på antallet brukere.

 

Vil ha endringer på målingene

Ettersom de nye målingene ikke kan sammenliknes, har det forhindret mediene fra å måle seg selv opp mot tidligere perioder. 

Espen Egil Hansen er enig i at endringene måtte komme. Men han vil ha flere av dem.

- Aftenposten har vært en pådriver for at målingene måtte moderniseres, for tallene i bransjen var åpenbart feil. De var basert på spørreundersøkelser «ala har du lest eller tippet i Aftenposten», mens i dag har vi tekniske muligheter til å måle trafikken kontinuerlig. De gamle metodikkene måtte kastes.

- Og nå vil du gjøre flere endringer?

- Facebook er ikke med. Og podkast har blitt veldig viktig for oss. Lytting til podkaster blir oppfattet som bruk, men ikke tatt med her, så det er mer å hente på metodikk. Aftenposten støtter at man rev av plasteret og fikk mer teknisk objektive målinger, men jobber er ikke ferdig.

Til toppen