Ahmed Fawad Ashraf intervjuer VGs politiske redaktør Hanne Skartveit på Sverigedemokratarnas valgvake i Stockholm tidligere i høst.
Ahmed Fawad Ashraf intervjuer VGs politiske redaktør Hanne Skartveit på Sverigedemokratarnas valgvake i Stockholm tidligere i høst. (Foto: Ole Gunnar Onsøien)

FOLK

Ahmed Fawad Ashraf (33) er VGs nye stringer i London

Starter på nyåret. 

Det opplyser nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG til Medier24.

– Vi er veldig fornøyd med at Fawad er ansatt som vår nye stringer. Han kan tv-faget til fingerspissene, samtidig som har en bredde i sin journalistiske erfaring som er spesielt viktig for oss i London. Han er en meget rutinert nyhetsreporter, samtidig som han har jobbet med både sport og underholdning. Vi gleder oss stort til å få han på plass, sier Bakke Håndlykken.

Ashraf kom til VGTV i 2014 og har jobbet både som videojournalist og nyhetsanker. Han har tidligere jobbet for blant annet for Aftenposten og NRK, med både nyheter, kultur og sport.

Når Ashraf flytter til London i begynnelsen av januar, betyr det at VG igjen har en stringer i den britiske hovedstaden. Atle Jørstad var siste VG-stringer der, og kom tilbake til Norge i 2015. 

 

– Mye som skjer i Europa

Til Medier24 forteller Ashraf at han gleder seg veldig til å starte i den nye jobben. 

– Storbritania er nå i disse intense brexit-forhandlingene, som er en av grunnene til at vi prioriterer dette. Vi er i en tid hvor mye av det som skjer i Europa, både ideer og den offentlige samtale, påvirker oss i Norge. Det var noe av motivasjonen min til å søke jobben, sier han. 

Som stringer for VG vil han få jobbe med blant annet politikk, kultur og sport. 

– Det er en stilling med en bred beskrivelse. Det jeg gleder meg aller mest til er å dra ut, møte folk og å prate med mennesker om hvordan de påvirkes av endringene som skjer i Europa, sier han. 

Før den tid er Ashraf imidlertid travelt opptatt med å planlegge dekningen av et annet betent politisk tema: nemlig mellomvalget i USA. 

– Vi jobber med å pedagogisk forenkle hva mellomvalget er, og hva det betyr for Trump. Det er ikke et valg vi tradisjonelt har dekt, derfor må vi også forklare hvorfor det er viktig for våre lesere, sier han. 

Til toppen