Aksel Braanen Sterri forlater Dagbladet.
Aksel Braanen Sterri forlater Dagbladet. (Bilde: Poppe, Cornelius)

Aksel Braanen Sterri forlater Dagbladet - skal ta en doktorgrad hos Universitetet i Oslo

29-åringen har vært kommentator i avisa i snaut to år.

I dag varslet kommentator Aksel Braanen Sterri at han forlater Dagbladet.

Årsaken er at han har fått tilbud om å skrive doktorgrad om «Hva bør ikke kunne kjøpes og selges» ved Universitetet i Oslo, skriver han på sin Facebook-profil.

– Jeg har vært en glad amatør i dette intellektuelle landskapet i flere år allerede. Det er derfor vanvittig gledelig at Universitetet i Oslo (UiO) har gitt meg muligheten til å skrive en doktorgrad, tilknyttet prosjektet "Hva bør ikke kunne kjøpes og selges, skriver han på sin egen profil.

1. april starter han som stipendiat, men kommentatoren skriver at han har ingen planer om å forlate offentligheten. 29-åringen sier det blir trist å forlate Dagbladet etter nesten to år.

Dragning mot det akademiske

Politisk redaktør Geir Ramnefjell sier til Medier24 at det er synd at han forlater Dagbladet, men har forståelse for valget.

– Aksel har vært en fantastisk hyggelig og dyktig kollega å jobbe sammen med. Han har bidratt til å føre Dagbladets tradisjon med sterke kommentatorer videre. Han har en dragning mot det akademiske og jeg har stor forståelse for at han griper denne gode muligheten - til å forfølge de ambisjonene og interessene, sier han.

Jeg skal bli moralfilosof! Jeg har vært en glad amatør i dette intellektuelle landskapet i flere år allerede. Det er...

Posted by Aksel Braanen Sterri on Thursday, March 2, 2017
Til toppen