Mats Ekern jobber som juniorrådgiver i PR-operatørene. (Foto: Ilja C. Hendel).

Sommerpraten

– Aldri før har jeg sett saker gå fra hovedfokus til «gammelt nytt» så fort

Juniorrådgiver Mats Ekern beskriver det siste mediehalvåret som kaotisk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste mann ut er juniorrådgiver Mats Ekern i PR-operatørene. 

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Det første mediehalvåret 2020 kan vel ganske enkelt beskrives som kaotisk. Aldri før har jeg sett saker gå fra hovedfokus til gammelt nytt så fort. Det har vært vanskelig å kjede seg i hvert fall.

– Hva er årets flause til nå?

– Her er det mye å velge mellom. Jeg sperret opp øynene da DN avslørte pengesluket på 200 milliarder norske kroner Equinor hadde gående i USA, og det er sykt at det har pågått i så lang tid. Nok en gang massiv kudos til DN sine gravejournalister.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Jeg vil egentlig si hele bransjen har imponert meg i år. Det har vært vanskelig for mange å holde hjulene i gang. Håper vi endelig ser lyset i enden av tunnelen nå. 

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer blir det nok ferie i Oslofjorden, ikke at det er noe å klage på. Hadde håpet på en tur til København og Trelleborg i Sverige, men det ser ut som at det må bli satt på vent.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Trenger ikke mer enn The Joe Rogan Experience og VG i lomma. Har også to journalistforeldre, så tror jeg skal klare å holde meg oppdatert. 

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg har aldri vært sommervikar, men kan fortelle om en gang da jeg klarte å kjøre borti poten til hunden til sjefen min med kontorstolen. Gikk helt fint, men har vært en hemmelighet fram til nå.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Siterer fra Gatas Parlament: «Bruk lue, men hold hodet kaldt».

Powered by Labrador CMS