Ságat-redaktør Geir Wulff.
Ságat-redaktør Geir Wulff. (Foto: Ságat)

- Alle samfunnstopper: Blir dere dømt for en alvorlig forbrytelse, blir dere omtalt med navn og bilde i Ságat. Det er en lovnad!

Spesielt løfte fra redaktør etter identifisering av voldsdømt politiker.

Forrige uke identifserte den samiske avisa Ságat en tidligere regjeringspolitiker fra Finnmark som er dømt for vold mot en tidligere samboer.

Mannen ble identifisert med navn og bilde. Avisa skrev imidlertid lite om hva selve saken omhandlet, men mest om en ankesak som ikke kommer opp.

Reaksjonene fra mannens forsvarer og andre har likefullt vært sterke.

- Dette er bare trist. Dette er en mørk dag for samisk journalistikk, sier advokat Bjørn Philipson til iFinnmark.no.

- Hva er formålet til avisen Ságat med å bruke navn og bilde? Hvem vil de ramme? Det er ikke godt å si. Jeg konstaterer at ingen andre aviser gjør dette. Andre større aviser, med et større nedslagsfelt enn Ságat, de har gjort andre vurderinger, fortsetter Philipson til samme avis.

Han reagerer ikke mest på grunn av sin klient, men mener dette aller mest rammer politikerens tidligere samboer og felles barn

LES MER: Det er ikke første gang i år Ságat får kritikk for å identifisere voldsdømte offentlige personer. Her er omtale fra en tidligere sak, som havnet i PFU:

Ansvarlig redaktør Geir Wulff i Ságat tilbakeviser imidlertid kritikken, og mener leserne har krav på å vite hvem det er snakk om:

– Folk har krav på å vite hvem dette er. Når det er samfunnstopper; en tidligere topp-politiker som står bak en alvorlig forbrytelse, så har befolkninga krav på å få informasjon, sier Wulff til iFinnmark.

Redaktøren mener samfunnstopper litt for ofte får «gå fri for kritisk presse». Wulff peker også på at det har vært mange spekulasjoner på hvem den voldsdømte politikeren er, noe som har gitt spekulasjoner mot andre enkeltpersoner.

Og til sist kommer Ságat-sjefen med følgende løfte:

– Alle samfunnstopper, nåværende, tidligere og kommende: Dersom dere blir dømt for en alvorlig forbrytelse, så blir det omtalt med navn og bilde i Ságat. Det er en lovnad!

Til toppen