Stockholms-teamet som lager Schibsteds designsystem: Nina Felixsson, Sofia Rytterlund og Petter Säfwenberg. Foto: John Einar Sandvand
Stockholms-teamet som lager Schibsteds designsystem: Nina Felixsson, Sofia Rytterlund og Petter Säfwenberg. Foto: John Einar Sandvand (John Einar Sandvand)

Alle Schibsted-avisene får felles designsystem

– Så vidt jeg vet, er det ingen andre selskaper i verden som har laget et designsystem for så mange forskjellige merkevarer, sier Peder Torget, leder for UX (User Experience) i VG.

Schibsteds fellesplattform Core News Product får designsystemet «CORDS» innlemmet.

Dermed får alle Schibsted-aviser, fra gigantene VG og Aftonbladet til mindre aviser som Bygdanytt og Fædrelandsvennen et felles designsystemet.

 

På tvers av mediehusene

– Mange designere var skeptiske i begynnelsen, og syntes ideen om et felles designsystem var ganske abstrakt. Men ettersom vi har fått erfaring, ser vi fordelen av å jobbe sammen på tvers av mediehusene, også på designområdet, sier Nina Felixsson, leder av designsystemteamet, i en intern Schibsted-artikkel.

Peder Torget, leder for UX (User Experience) i VG mener det vil bringe Schibsted-merkevarene tettere hverandre.

– Så vidt jeg vet, er det ingen andre selskaper i verden som har laget et designsystem for så mange forskjellige merkevarer, sier han.

– Det er veldig krevende å gjøre det på en bra måte. Men samtidig bringer det merkevarene tettere på hverandre, og gjør designere i Schibsted i stand til å utvikle gode løsninger sammen. Det er både mer effektivt, øker produktkvaliteten og oppmuntrer til kunnskapsdeling mellom mediehusene, legger han til.

Ett designsystem, men flere brukeropplevelser Illustrasjon: Schibsted.

 

– Raskt og enkelt

Et designsystem er, ifølge Schibsted, en samling gjenbrukbare designkomponenter, med hensikt å støtte tekniske løsninger, samtidig som en sikrer en konsistent brukeropplevelse.

Hans Martin Cramer, produktsjef for Schibsteds redaksjonelle teknologiplattform Core News Product, mener det nye designsystemet er viktig for å holde tritt med utviklingen.

- Et felles designsystem er avgjørende for å bygge en skalerbar plattform for redaksjonelle produkter. Det flotte med designsystemet er at det lar oss utvikle komponenter for en publikasjon raskt og enkelt. Deretter kan vi skalere det videre til de andre mediehusene umiddelbart, uten behovet for å tilpasse det til et bestemt utseende eller en teknisk arkitektur. Dette vil gjøre oss i stand til å holde en fart i utviklingen og innovasjonsarbeidet som vi ikke har sett tidligere, sier han.

Til toppen