Dag Sørsdahl.
Dag Sørsdahl. (Foto: Mariam Butt / Scanpix)

Frykter hacking: 

Dagbladet-eier Aller har tatt kontakt med politiet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet

– Aller Media utelukker ikke hackerangrep, sier konsernsjef Dag B. Sørsdahl til Medier24.

Torsdag ettermiddag publiserte Dagbladet en artikkel med tittelen «Erna solberg synes det er greit.», hvor det stod at statsministeren synes pedofili er greit. Kort tid etter stengte Dagbladet ned nettsidene sine, og tilhørende sider som kjendis.no og seher.no. 

Klokken 20.30 torsdag kveld er sidene fortsatt nede. Nyhetsredaktør Frode Hansen understreket overfor Medier24 at de jobber på spreng for å få kontroll på situasjonen.

Nå har Aller Media tatt ytterligere grep, som følge av det de ikke utelukker at Dagbladet kan være utsatt for et hackerangrep.

Denne meldingen har blitt sendt ut til Aller-ansatte Foto: Skjermdump

– Aller Media utelukker ikke hackerangrep, bekrefter konsernsjef Dag B. Sørsdahl i en melding til Medier24.

– Mediekonsernet er i kontakt med politiet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) som følge av hendelsene, opplyser Sørsdahl.

NSM bekrefter kontakten:

– Det vi gjør nå er at vi bistår med teknisk kompetanse til Dagbladet. Utover det har vi ingenting å si, sier pressevakt hos NSM, Herman Ringstad.

– Vet dere noe mer om hva som har skjedd?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Ringstad.

Torsdag kveld mottok Aller-ansatte en tekstmelding med informasjon om hendelsen.

«Det er viktig at alle på hele Allerhuset snarest mulig bytter passord på både aID (Amedias innloggingssystem, journ.anm.) og gmail/google-konto.» heter det blant annet i meldingen, som Medier24 har fått tilgang til.

 

– Satt i gang et omfattende arbeid

Dagbladet.no, seher.no og dinside.no ble ved like før klokken 17.50 stengt ned.

Faksimile av Dagbladet.no - som er stengt av.
Faksimile av Dagbladet.no – som er stengt av. Foto: Faksimile

– Vi har hatt noen alvorlige hendelser på sidene våre. Vi jobber nå med å kartlegge omfanget og har satt i gang et omfattende arbeid for å løse dette. For sikkerhets skyld har vi stengt ned flere av sidene våre mens vi jobber med å finne ut hva som har skjedd, sier Sørsdahl.

– Alt av uvedkommende materiale er slettet fra sidene våre, legger han til.

Klokken 15.49 publiserte Dagbladet en sak om BMW-innbrudd på Østlandet. Den ble etter hvert endret med tittelen «Erna solberg sier det er greit.» og ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet».

Nyhetsredaktør i Dagbladet Frode Hansen sier til Medier24 at de ikke vet hva som har skjedd.

 

SOL er også rammet

Teknologidirektør i Dagbladet, Geir Wiksen, kommenterer saken slik:

– Jeg tror ikke jeg skal si noe nå, vi må få kontroll på situasjonen først.

På fronten lå saken ute med tittelen «BMW-er ribbes over hele Østlandet». Etter endringene var artikkelen signert «Øystein Pedofil».

Aller-eide SOL.no er også rammet av hendelsen, bekrefter ansvarlig redaktør Jan Thoresen til Medier24. De har ikke anledning til å oppdatere nettavisen, bekrefter han 18:10:

– Akkurat nå har vi en kontrollert sikkerhetsdeaktivering av oppdateringer på Sol.no, og vi jobber med å etablere trygg tilgang til systemet igjen, sier han til Medier24.

Til toppen