(Faksimile: Fineart.no)
(Faksimile: Fineart.no)

Aller-konsernet dropper kunsthandel: Ansatte og investorer kjøper Fineart.no

- Redusert fokus på netthandel, forklarer konserndirektør Rolf Hanche-Olsen i Aller Media.

Aller Media AS har solgt 100 prosent av aksjene i Fineart AS til en gruppering bestående av eksterne investorer og nøkkelpersoner i Fineart.

Det opplyser konsernet i en pressemelding tirsdag morgen.

Hovedpersonene i transaksjonen på kjøpersiden er daglig leder Rolf Stavnem i Fineart AS og investor og finansiell rådgiver Eirik Bergh, som via sine investeringsselskaper ART Group AS og Nordic Discovery AS blir de største aksjonærene i Fineart AS.

Fineart er Norges ledende virksomhet knyttet til salg av kunst via netthandel i Norge og har i tillegg Skandinavias største kommersielle kunstgalleri på Tjuvholmen i Oslo. Omsetningen siste år var 48 millioner kroner, som tilsvarer en økning på 14 prosent fra året før.

- Da vi kjøpte Fineart i 2011 anså vi netthandel som et naturlig vekstområde for oss. Fineart har vært en god investering, men de siste årene har vår vekststrategi gått i andre retninger, med redusert fokus på netthandel. Samtidig har Fineart satset tungt på et fysisk galleri, som heller ikke er naturlig for oss som medieselskap. Vi så det derfor naturlig for oss å selge, sier konserndirektør Rolf Hanche-Olsen i Aller Media. 

Daglig leder og nå medeier Rolf Stavnem varsler fortsatt videreutvikling av posisjonen - både på nett og med flere fysiske lokasjoner. Samt å styrke seg i annenhåndsmarkedet.

Til toppen