Produktutvikler i Aller Media Christoph Schmitz, ansvarlig redaktør for Lommelegen.no Elisabeth Lofthus og virksomhetsleder for tjenester i Aller Media, Antoine Thebault. 
Fotokreditering: Aller Media / Håkon Eikesdal
Produktutvikler i Aller Media Christoph Schmitz, ansvarlig redaktør for Lommelegen.no Elisabeth Lofthus og virksomhetsleder for tjenester i Aller Media, Antoine Thebault. Fotokreditering: Aller Media / Håkon Eikesdal

Aller Media satser sterkt på helseteknologi: Lommelegen lanserer legetimer på videochat

Samarbeider med Confrere og Legevisitt om å gi pasienter samtale med legen over nett.

Nå lanserer Lommelegen.no, som er eid av Aller Media, muligheten for å slippe å fysisk møte opp på legekontoret - men heller ta legetimen over video. Det skriver selskapet i en pressemelding.

- Vår strategi er å transformere Lommelegen slik at vi kan tilby helsetjenester til våre lesere, ikke bare innhold. Dette er en forlengelse av vår skriftlige legesvartjeneste. Ventetid hos lege er det flest er misfornøyd med ved legebesøk i dag, viser en undersøkelse vi har gjennomført. Ambisjonen for vår nye tjeneste er å gjøre det enklere og raskere for pasienter å få hjelp, sier Antoine Thebault, som har det kommersielle ansvaret for Lommelegen.no i Aller Media

 

450.000 besøkende hver uke

Lommelegen har cirka 450.000 unike besøkende hver uke, ifølge pressemeldingen.  I starten vil tjenesten være åpen på kveldstid (17-22) og i helgen (kl 10-20). På sikt har de planer om å utvide åpningstidene. 

Ifølge pressemeldingen trenger du ikke laste ned en egen app for å bruke tjenesten, og de er dermed den første digitale legetjenesten i Norge du ikke trenger en egen app for å bruke. 

 - Videokonsultasjon med lege er relativt nytt i Norge, men vi har stor tro på at mange kommer til å benytte slike tjenester i fremtiden. Vi skal ikke erstatte fastlegen, men en stor andel av legebesøk både på legekontor og legevakt, egner seg godt å gjennomføre digitalt. Videokonsultasjoner passer godt for foreldrene som har sykt barn og ikke vil vente på et legekontor, eller for de som ikke har tid til å ta fri fra jobb for å reise til en lege, sier Thebault.

 

Samarbeidsprosjekt

Den nye tjenesten utviklet av Aller Media, i samarbeid med selskapene Confrere og Legevisitt. Confrere har utviklet videoteknologien, som er basert på deres standart plattform, men tilpasset til Lommelegen.

- Målet vårt er å gjøre det enkelt å kunne tilby tjenestene over video. Vi har lært masse av samarbeidet med Lommelegen, sier Svein Willassen, CEO i Confrere, i pressemeldingen. 

 

Til toppen