Amanda Schei (27) tar over debattansvaret i Dagbladet mens Martine Aurdal er i permisjon. Foto: Privat
Amanda Schei (27) tar over debattansvaret i Dagbladet mens Martine Aurdal er i permisjon. Foto: Privat

FOLK

Amanda Schei (27) skal vikariere som debattleder i Dagbladet i høst

- Den største utfordringen er å få nok tid til alt, sier hun.

I høst skal Martine Aurdal ha pause som debattansvarlig i Dagbladet, for å dekke anken i Erik Jensen-saken.  Amanda Schei (27) har fått ansvaret for å ta over i perioden Aurdal er borte. 

- Hva blir de største utfordringene med den jobben du skal inn i?

- Jeg hadde denne jobben i tre måneder i fjor sommer og vil si at den største utfordringen er å få nok tid til alt. Til å gjøre grundige vurderinger, til å gi alle som sender inn innlegg et godt nok svar, i god nok tid og til å være flinke nok med layout og presentasjon, sier hun til Medier24. 

 

Vil at debattsidene skal representere et mangfold

Og det skal ikke mangle på verken jobb eller innsats, hun Schei og de andre i debattavdelingen. 

- Vi er to stykker i debattavdelingen og får noen ganger opp mot 100 mailer i innboksen om dagen. Og så er det viktig for oss å få til å være på ballen når det skjer noe og plukke opp viktige meninger der ute – også fra dem som kanskje ikke har turt å skrive i avisen før, sier hun til Medier24. 

- Hvordan kan du styrke Dagbladet på debattstoff?

- Meningsinnholdet til Dagbladet blir generelt godt lest og delt og jeg har alltid forbundet disse sidene med kvalitet. Jeg prøver å få til en god blanding av lettbeinte, klikkvennlige innlegg og aktuelle, samfunnskritiske og gjerne litt mer nisjeaktige temaer hver dag. Jeg vil at debattsidene skal representere et mangfold, bidra til å sette dagsorden og engasjere til videre debatt, sier hun. 

Til toppen