STYRELEDER I AMEDIA og daglig leder for Telenor Media Invest, Knut Ivar Solnes.
STYRELEDER I AMEDIA og daglig leder for Telenor Media Invest, Knut Ivar Solnes. (Foto: Amedia/Telenor)

Amedia er til salgs. Telenor vil ut og LO vil selge seg ned

Bekreftes i en pressemelding fredag.

I en pressemelding fredag bekrefter Amedia det som nærmest har vært en etablert sannhet i mediebransjen de seneste årene:

Telenor og LO er på jakt etter nye eiere av mediekonsernet.

Etter hva Medier24 forstår, ønsker Telenor å selge seg helt ut, mens LO vil selge seg ned.

I pressemeldingen heter det:

Amedias hovedeiere, Telenor og LO, har som ledd i den strategiske utviklingen av Amedia besluttet å starte en prosess for å vurdere eierstrukturen i konsernet.

- I den rivende utviklingen vi ser i mediemarkedet mener vi det er riktig å evaluere om dagens eierstruktur er optimal for Amedia. Vi vil derfor søke løsninger som vil være positive for selskapet, de ansatte og eierne, sier styreleder Knut Ivar Solnes i pressemeldingen. 

Amedia har som resten av avisbransjen store utfordringer, og kuttet i fjor kostnader for en halv milliard kroner.

Men nå skal brura pyntes, og styreleder Solnes mener «det ligger et betydelig verdipotensial for Amedia i å videreutvikle de unike lokale medieposisjonene konsernet har, i et digitalt mediemarked».

- Vi ser allerede effekter av dette, og vi tror en styrket aksjonærstruktur ytterligere kan øke gjennomføringsevnen i transformasjonen, sier styrelederen i pressemeldingen.

Meglerhuset ABG Sundal Collier er engasjert som rådgiver i prosessen mot et eventuelt salg.

- Telenor og LO har i fellesskap initiert en prosess knyttet til framtidig eierstruktur. Jeg understreker at det ikke er truffet noen beslutninger eller gjort vurderinger av hvilke løsninger som vil være mest hensiktsmessige. Det avgjørende vil være å finne gode løsninger for Amedia, sier Solnes i meldingen.

Konsernsjef Are Stokstad sier at det lenge har vært kjent at det kan komme endringer på eiersiden i konsernet. Han sier at den strukturelle prosessen ikke vil berøre konsernets strategi og understreker at transformasjonsarbeidet vil fortsette med full styrke.

- Det er svært positivt at vi har to hovedeiere som står sammen med selskapet om strategien videre. Det er derfor betryggende at eierne sammen tar ansvaret for å sikre Amedia et offensivt og godt eierskap også fremover, sier konsernsjef Are Stokstad i en kommentar.

 

Medier24 kommer tilbake med mer!

Til toppen