I løpet av 2021 vil Amedia Distribusjon gå over til mer miljøvennlig distribusjon med Paxster. Fra venstre: Adm. direktør Ingar Merli, Amedia Distribusjon, konsernsjef Kristian Torgersen, HTS, direktør/COO Jon Isnes-Helland, Amedia Distribusjon og adm. direktør Lasse Andre Hansen, Paxster.
I løpet av 2021 vil Amedia Distribusjon gå over til mer miljøvennlig distribusjon med Paxster. Fra venstre: Adm. direktør Ingar Merli, Amedia Distribusjon, konsernsjef Kristian Torgersen, HTS, direktør/COO Jon Isnes-Helland, Amedia Distribusjon og adm. direktør Lasse Andre Hansen, Paxster. (Foto: Amedia)

Amedia får grønnere distribusjon av aviser - kjøper 300 el-biler

– Vi skal gjennomføre et grønt skifte i vår virksomhet.

Amedia legger om til miljøvennlig avis- og pakkedistribusjon rundt om i landet, og kjøper inn 300 nye el-kjøretøy, opplyser konsernet.

Kjøretøyene er spesialutviklet til avisdistribusjonen, og den elektriske overgangen vil omfatte 40 prosent av Amedia Distribusjons totalt 1000 distribusjonsruter.

– Dette er en stor investering for oss. Vi har det siste året testet distribusjon med 25 Paxster-kjøretøy, og er godt fornøyd med hvordan de fungerer. Nå vil vi bruke disse erfaringene til å gjennomføre et grønt skifte i vår virksomhet og for Helthjem-nettverket, uttaler administrerende direktør Ingar Merli i Amedia Distribusjon. 

Byer som Fredrikstad, Askim, Sarpsborg, Halden, Gjøvik og Tønsberg vil være først ute med endringen.

– Denne omfattende overgangen til miljøvennlig avis- og pakkedistribusjon betyr at vi er helt fremst blant alle distribusjonsselskaper i Norge på dette området. For oss er overgangen til Paxster ett av flere viktige grep i strategien for hvordan vi ønsker å møte framtiden, sier Merli. 

Til toppen