Amund Bakke Foss reiser fra Akersgata for å dekke Midtøsten for VG. Foto: Krister Sørbø/VG
Amund Bakke Foss reiser fra Akersgata for å dekke Midtøsten for VG. Foto: Krister Sørbø/VG (Sørbø, Krister / VG)

FOLK

Amund Bakke Foss (31) blir VGs nye stringer i Midtøsten

- Dette er en over ti år gammel drøm som går i oppfyllelse, sier Bakke Foss.

I dag ble det formelt at Amund Bakke Foss (31) blir VGs nye stringer i Midtøsten. 

- Dette er en over ti år gammel drøm som går i oppfyllelse, og noe jeg har jobbet mot i lang tid og prøvd å bygge meg opp for å få til. Det å endelig få muligheten for å jobbe for VG i Midtøsten, det er en stor ære og noe jeg gjør med stor ydmykhet, sier Bakke Foss til Medier24. 

Bakke Foss har lang erfaring fra VG. Han kom til VG som praktikant i 2008, og har siden 2014 har jobbet dedikert med å lage stoff om Midtøsten for avisa. I tillegg har han en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.  

 

Vil vise et mer nyansert bilde av regionen

Bakke Foss tar med kona og flytter til Beirut rundt årsskiftet. Han sier det blir svært spennende å følge Syria-konflikten enda tettere. 

- Jeg har jobba med Midtøsten aktivt siden 2014. I den perioden har jeg hatt et ekstra tett fokus på krigen i Syria. Den krigen er i ferd med å gå inn i en litt ny fase, så det blir spennende å følge, sier han.

Samtidig håper han å få jobbet med mer enn bare konfliktstoff. 

- Det blir mye konfliktstoff når man jobber med Midtøsten, men Midtøsten er mer enn bare krig og konflikt. Jeg håper jeg får vist mange flere sider av Midtøsten til leserne hjemme i Norge, for å få gitt et mer balansert bilde av regionen.

 

- Et stort talent

Tora Bakke Håndlykken er nyhetsredaktør i VG, og svært fornøyd med at Bakke Foss har takket ja til jobben. 

- Amund er et stort talent og samtidig en etablert og rutinert reporter i VGs nyhetsredaksjon. Han behersker alt fra det hurtige nyhetsarbeidet til å jobbe ut dagsordensettende egensaker og reportasjer, skriver nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken i en epost. 

Hun er overbevist om at han kommer til å føye seg inn i rekken av dyktige Midtøsten-stringere VG har hatt de siste årene. 

- Vi ser fram til å få Amund på plass i Beirut fra nyttår. Jeg må samtidig si har vi vært strålende fornøyd med journalistikken våre reportere i Tyrkia, Ingeborg Huse Amundsen og Nilas Johnsen har levert de siste årene. Deres arbeid i Tyrkia har løftet VGs utenriksdekning, senest nå under valget. Jeg er overbevist om at Amund vil følge i deres gode tradisjon, skriver hun. 

Til toppen