Anders Opdahl, påtroppende konserndirektør i Amedia.
Anders Opdahl, påtroppende konserndirektør i Amedia. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen, arkivfoto)

Anders Opdahl (37) gir seg i NRK og går tilbake til Amedia: Blir konserndirektør for innhold og produktutvikling

Finnmarkingen snur i døra etter et halvt år som regionredaktør i nord, til fordel for jobb i Amedias konsernledelse.

Anders Opdahl er ansatt som ny konserndirektør i Amedia, med ansvar for innhold og produktutvikling.

Dette er blitt opplyst internt i Amedia torsdag morgen, og bekreftes i en pressemelding fra konsernet. 

37-åringen gir seg dermed som regionredaktør for NRK i Nord-Norge, etter bare et halvt år i jobben. 

Fra 2011 til 2016 var Opdahl sjefredaktør i Nordlys, i vinter også konstituert regiondirektør i Amedia.

Han har også vært nyhetsredaktør og journalist i en årrekke i Nordlys og før det Finnmark Dagblad, og kommer i så måte «hjem» til Amedia. Finnmarkingen har også jobbet i ANB og Dagbladet. 

 

Skal lede suksessavdeling videre

I pressemeldingen fra Amedia heter det at Opdahl skal lede de to avdelingene for innholdsutvikling og produktutvikling i konsernet. Førstnevnte avdeling ble etablert i fjor, og står bak det sentrale arbeidet med analyser og innsikt som har bidratt til suksess og abonnementsvekst i lokale mediehuset landet rundt det siste året. 

– Arbeidet har allerede gitt svært positive resultater. Amedia har nå 108.000 heldigitale abonnenter og har hatt en kundevekst på 6,8 prosent det siste året, heter det i meldingen. 

Opdahl var også som sjefredaktør i Nordlys med på starten av denne reisen for to år siden. 

– Vi styrker nå vår innsats ytterligere på dette viktige området, og skiller det ut som eget ansvarsområde. Konsernledelsen utvides derfor med en med en konserndirektør som får et rendyrket ansvar for innholdsutvikling, sier konsernsjef Are Stokstad i meldingen. 

– Anders Opdahl er en markant og innovativ leder med stor gjennomføringskraft. Vi har store forventninger til hvordan vi kan videreutvikle de gode resultater som er skapt.

 

«Glad for å komme hjem» 

I meldingen uttaler Anders Opdahl selv dette: 

– Amedia ligger allerede i tet med redaksjonell innholdsutvikling, jobber profesjonelt og leverer oppsiktsvekkende gode resultater. Jeg er takknemlig for å få anledningen til å tre inn i og være med på å videreutvikle dette arbeidet ytterligere.

– Jeg har et varmt og kjært forhold til avisbransjen og lokalavisene, og er glad for å komme tilbake til Amedia. Innholdsutvikling handler om å skape merverdier for leserne, bygge sterke relasjoner til de samfunnene vi skal betjene og om å opprettholde en informert offentlighet.

– Norsk journalistikk står og faller på at vi klarer å levere unikt og relevant innhold som folk er villig til å betale for. Derfor er denne jobben så viktig og utfordrende, sier Opdahl.  

 

Kort visitt til NRK

Så sent som i vår tiltrådte Opdahl stillingen som regiondirektør for NRK i Nord-Norge. Det ble med andre ord en kort visitt - før året er omme har han snudd i døra og vendt tilbake til avisbransjen: 

I en melding publisert på NRKs intranett torsdag morgen uttaler Opdahl dette: 

– Oppholdet i NRK ble noe kortere enn jeg hadde tenkt. Men når denne muligheten dukket opp, kunne jeg ikke si nei. Jeg har vokst opp i avisbransjen, og det å få jobbe med utvikling av innhold med et så stort og bredt mandat, er en helt unik sjanse. Ikke minst fordi bransjen er i en krevende situasjon, med både faremomenter og store muligheter.

Opdahl understreker i meldingen til de ansatte og nåværende kollegene i NRK at han likefullt har satt pris på oppholdet: 

– Jeg har fått lov til å bli kjent med masse dyktige og dedikerte mennesker, som jeg setter stor pris på. Jeg er, for å si det forsiktig, minst like glad i NRK nå, som da jeg takket ja til jobben i februar. Jeg er sikrere enn noen gang på at NRK er landets fremste garantist for en felles norsk offentlighet på Norges premisser. Å ha en sterk allmennkringkaster, er viktigere enn noen gang, heter det.

Den avtroppende NRK-redaktøren sier også han ser fram til å samarbeide med NRK framover - slik Opdahl etablerte flere samarbeid i nord i sin tid som Nordlys-redaktør. 

 

Begynner jakten på ny distriktsdirektør

– Jeg skulle gjerne hatt han med videre til å bygge mer innhold fra nord i NRK, men jeg ønsker han lykke til videre i Amedia, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i meldingen. 

Av intranettmeldingen kan man også lese at Opdahl slutter ganske umiddelbart: Gynnild-Johnsen opplyser at fram til i hvert fall over jul vil de tre distriktskontorene i nord blir styrt av distriktsredaktørene Morten Ruud, Pål Hansen og Tone Kunst som før.

Regionredaktørleddet var et nytt nivå som ble innført tidligere i år. Og den nå ledige stillingen i nord vil bli utlyst med det første, heter det.  

 

     

Til toppen