En mann er dømt til 30 års fengsel for å ha voldtatt og drept den bulgarske TV-journalisten Viktoria Marinova i fjor høst.
En mann er dømt til 30 års fengsel for å ha voldtatt og drept den bulgarske TV-journalisten Viktoria Marinova i fjor høst. (Foto: TVN / Handout)

Etter journalistdrapet: Etterforsker angivelig misbruk av EU-midler

Bulgarsk påtalemyndighet vil etterforske påstandene om misbruk av EU-midler som den drepte gravejournalisten Viktoria Marinova var i ferd med å undersøke.

Marinova (30) ble funnet voldtatt og drept i byen Ruse i Bulgaria lørdag. Hun ledet et TV-program som i forrige uke la fram opplysninger om misbruk av EU-midler.

Påtalemyndigheten i Bulgaria sier tirsdag at de vil etterforske GP Group, et byggefirma som er mistenkt for å ha misbrukt midler, og opplyser at de har frosset 137 millioner kroner tilhørende selskapet.

Politiet etterforsker samtidig drapet på Marinova og om det har sammenheng med jobben hennes som programleder for to program for gravende journalistikk på den lokale TV-stasjonen TVN.

I programmet «Detector» gransket hun et påstått bedrageri knyttet til EU-midler hvor høytstående forretningsmenn og toppolitikere var involvert.

EU-kommisjonen krevde mandag en grundig etterforskning av drapet.

– Vi må sikre at journalister overalt er trygge, slik at de kan fortsette å gi sitt uvurderlige bidrag til våre demokratiske institusjoner, uttalte EU-kommisjonens talsmann Margaritis Schinas.

Til toppen