ANNE GROSVOLD skal lede samtaler fra Nationaltheatrets scene i 2016.
ANNE GROSVOLD skal lede samtaler fra Nationaltheatrets scene i 2016. (Bilde: OyvindEide )

FOLK

Anne Grosvold blir programleder for ny serie på Nationaltheatret

Skal lede samtaler med personer fra kultur og samfunn, i serien «Grosvold møter».

I en ny programserie kalt Grosvold møter skal journalist og nylig avgått NRK-profil Anne Grosvold lede samtaler med store kultur- og samfunnspersonligheter på Nationaltheatret. Først ut blir Liv Ullmann og Anders Baasmo Christiansen.

Det opplyser Nationaltheatret i en melding fredag ettermiddag.

- Én lørdag i måneden gjennom hele 2016 møte ledende kunstnere og samfunnspersonligheter til samtale i Publikumsfoajéen på Nationaltheatret som en del av National Spesial, skriver theatret i pressemeldingen.

- En forlengelse av det som skjer på scenen

Nationaltheatret beskriver seg som en viktig arena for samfunns- og kulturdebatt - og har ambisjoner om at det ikke bare skal skje på scena:

- Grosvold møter er i tråd med teatrets aktiviteter som er en forlengelse og utvidelse av det som foregår på scenen. Vi skal gi publikum en så god opplevelse som mulig. Det som foregår i denne bygningen skal oppleves som relevant, viktig og gøy for deg som kommer hit. Dette er møter som er noe mer enn lett forglemmelige samtaler. Alt kan skje i møte med disse gjestene, sier Anne Grosvold selv om satsingen.

Og teatersjef Hanne Tømta er svært stolt og glad over å ha Grosvold på laget.

– Anne Grosvold representerer kvalitet, integritet, dybde og perspektiv, og gjennom disse møtene tar Nationaltheatret et skritt videre i det store prosjektet å engasjere offentligheten, bidra til samfunnsdebatten og være en åpen aktør, sier Tømta.

Til toppen