Anonyme investorer kjøpte 1000 Hege Storhaug-bøker. Christen Ager-Hanssen svarer med å kjøpe 500 eksemplarer fra «Husmor 73, Gjøvik»

Vil være en «motvekt til høyrepopulismen», og har sendt Lars Backe Madsens kommentarfeltsatire til blant andre Norges 252 mektigste personer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Som behørig omtalt i norsk presse i sommer, stod en «gruppe anonyme næringslivsfolk» bak et kjøp av 1000 eksemplarer av Hege Storhaugs bok Islam, den 11. landeplage.

Nå har de fått sitt motstykke, eller svar, om du vil:

Den norske investoren Christen Ager-Hanssen (54) har kjøpt et delopplag av Lars Backe Madsens bok Husmor (73), Gjøvik.

Boka er sendt til 500 utvalgte maktpersoner i Norge, og i følgebrevet adresserer Ager-Hanssen fremmedfrykten og høyrepopulismen som ifølge ham er i frammarsj både internasjonalt og her hjemme.

Han trekker fram både Donald Trump og nevner Sylvi Listhaug sin retorikk i samme åndedrag - og utfordrer investorene bak sommerens anonyme bokkjøp til å stå fram.

  • Les hele brevet nederst i saken!

Ager-Hanssen skriver blant annet:

I fjor kjøpte en gruppe anonyme næringslivsfolk 1000 eksemplarer av boken Islam, den 11. landeplage av den innvandringsfiendtlige forfatteren Hege Storhaug for å gi til norske biblioteker. Det var en dårlig idé.

I år har det kommet en bok som er viktigere å lese. Husmor (73), Gjøvik av forfatteren Lars Backe Madsen er en bok med stikk motsatt budskap. Det er en satire over den aggressive og fiendtlige tidsånden som herjer på sosiale medier. … Forfatteren gjør også narr av oss som har penger og ressurser og ikke alltid gjør kloke ting. Det må vi tåle.

Jeg har derfor bestemt meg for å kjøpe inn 500 eksemplarer av boken og distribuere dem til norske investorer, advokater, politikere og ledere, deriblant de 252 personene som er omtalt i boken Makteliten. De med penger og makt må gå foran med et godt eksempel. Og denne boken er det beste eksempelet. Samtidig ber jeg de anonyme investorene som kjøpte Hege Storhaugs innvandringsfiendtlige bok om å stå frem med navn. Hvorfor tør de ikke være åpen om sin fremmedfrykt?

- En fin motvekt til høyrepopulismen

Seniorredaktør Gerd Johnsen i Spartacus sier i en melding fra forlaget at kjøpet er «viktig og inspirerende»:

- Det er uhyre sjelden vi opplever slike initiativ, og det er gledelig at det skjer med akkurat denne boken. Den er en fin motvekt til høyrepopulismen vi merker om dagen

Forfatter Lars Backe Madsen, til daglig journalist i Dagens Næringsliv - hvor kommentarfeltsatiren fra Husmor 73, Gjøvik oppstod, er også meget tilfreds:

- Jeg setter stor pris på at Christer Ager-Hanssen har kjøpt opp bøker for spredning til landets maktelite. Det er også bra at han står frem med navn. Jeg synes det er både trist og betenkelig at andre investorer opererer i det skjulte og kjøper digre opplag av innvandringskritiske bøker, som de så pusher på biblioteker og intetanende kommunestyrepolitikere over hele landet.

- Slik sett minner de om anonyme personer som sprer fremmedfrykt og dyrker konspirasjoner på nettet, og for alt jeg vet gjør de det også. I min bok forsøker jeg å drive satire over nettopp denne typen mennesker og holdninger. De anonyme investorene bekrefter at det i høy grad er nødvendig.

  • Christen Ager Hanssen (54) omtales på Wikipedia som en «fargerik og kontroversiell» venture-kapitalist og investor, og har vært kjent for en rekke kontroversielle oppkjøp og investeringer.
  • Han er født i Halden, som sønn av Henrik Ager-Hanssen og politiker Bjørg Ager-Hanssen.
  • Christen flyttet til Sverige, og har vært aktiv blant annet innenfor IT og flyselskaper.

Dette brevet fulgte de 500 bøkene: 

Powered by Labrador CMS