Trine Hamran starter som journalist og nyhetsleder i Sør-Varanger Avis i midten av oktober, mens Stian M. Celius allerede er på plass i spaltene.
Trine Hamran starter som journalist og nyhetsleder i Sør-Varanger Avis i midten av oktober, mens Stian M. Celius allerede er på plass i spaltene. (Bilde: Håvard S. Mækelæ)

FOLK

Ansetter prisbelønt journalist og tidligere politiker: Trine Hamran og Stian Celius til Sør-Varanger Avis

Den tidligere kriserammede lokalavisa i Kirkene har fått på plass to nye journalister.

Sør-Varanger Avis melder at Trine Hamran og Stian Celius er ansatt som journalister.

Gjennom hele fjoråret var avisa rammet av krise og konkurstrussel, men etter en emisjon med lokale og andre investorer, ryddet avisa opp i økonomien.

Tidligere i år tok tidligere Finnmarken-journalist Ole-Tommy Pedersen over som redaktør, og nå har han også ansatt journalister i to stillinger som har vært vakante.

Hamran har lang erfaring som journalist og blant annet jobbet mye med Russland. Hun fikk for noen år siden flere priser for serien «Border Stories». I lokalavisa vil hun også få ansvar som nyhetsleder.

Celius er tidligere lokalpolitiker i kommunen, med utdanning innen markedsføring og kommunikasjon. Nå ser han fram til å skrive på heltid - og gjøre kompliserte ting leselig for folk flest.

 

Til toppen