Helsesøster Tale Maria Krohn Engvik - bedre kjent som «Helsesista».

Åpenhetsprisen til «Helsesista»: Tale Maria Krohn Engvik får pris for sin snapping til ungdom om helse, mestring og tabuer

- Tar opp til dels tabubelagte temaer på en befriende åpen måte, sier juryen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som «Helsesista», fikk torsdag kveld Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris 2017 for sitt arbeid for å fremme åpenhet om - og innsyn i - hverdagslivet til unge mennesker.

Slik kjenner mange av oss «Helsesista».

- Å få Åpenhetsprisen er en anerkjennelse av meg og mitt arbeid. Jeg opplever at juryen har forstått at jeg gjør noe nytt når det gjelder kommunikasjon i min bransje, sier prisvinneren i en melding.

Hun har tatt et års permisjon fra jobben som helsesøster i Oslo kommune for å være «hele Norges helsesøster» i sosiale medier.

Daglig ser 30.000 storyen til Helsesista på Snapchat. 

Juryen vektlegger at hun har tatt i bruk sosiale medier på en måte som kan være til inspirasjon for andre utøvere innen kommunikasjonsfaget. «Gjennom en personlig og direkte stil, ved å veksle mellom humor og alvor, klarer hun å treffe mange unge der de er: på Snapchat», står det i begrunnelsen.

Videre fremhever juryen at Engvik bidrar til å synliggjøre og fremme åpenhet om viktige samfunnsutfordring, som psykiske problemer blant unge mennesker.

Åpenhetsprisen

Åpenhetsprisen deles ut av Kommunikasjonsforeningen årlig og skal gå til organisasjoner, institusjoner, bedrifter eller enkeltpersoner som har bidratt til å synliggjøre og fremme åpenhet og innsyn i forhold ved det norske samfunnet.

Prisen skal løfte frem gode eksempler på åpenhet som kan motivere og inspirere andre til å være åpne.

- Slik jeg ser ungdom, virker det som juryen som faggruppe ser meg og anerkjenner min måte å kommunisere med ungdom på, sier Engvik.

Prisen ble delt ut i Trondheim torsdag kveld under middagen på Høstseminaret til Kommunikasjonsforeningen. Juryen besto av Anne Kristin Hjukse (juryleder), Tore Bollingmo, Lasse Sandaker-Nielsen, Gudrun Kathle Lægreid og Ingrid Nergården Jortveit.

 

 

Juryen begrunnelse i sin helhet: 

Åpenhetsprisen skal gå til organisasjoner, institusjoner, bedrifter eller enkeltpersoner som har bidratt til å synliggjøre og fremme åpenhet og innsyn i forhold ved det norske samfunnet.  Prisen skal løfte frem gode eksempler på åpenhet som kan motivere og inspirere andre til å være åpne.

Årets prisvinner har brukt seg selv for å fremme åpenhet om - og innsyn i - hverdagslivet til unge mennesker. Gjennom en personlig og direkte stil, ved å veksle mellom humor og alvor, klarer hun å treffe mange unge der de er: på Snapchat. 

Årets prisvinner tar opp til dels tabubelagte tema på en befriende åpen måte. Hun har bidratt til mer åpenhet om blant annet pubertet, seksualitet, psykisk helse og mestring. Samtidig er hennes budskap og råd faglig forankret. Hun er helsesøster, men hun utøver faget sitt på en ny og annerledes måte. Ved å bruke Snapchat når hun også frem til ungdommer som kanskje har en høyere terskel for å oppsøke en helsesøster personlig.

Årets vinner har bidratt til å synliggjøre og fremme åpenhet om viktige samfunnsutfordringer, som psykiske problemer blant unge mennesker. Hun har tatt i bruk sosiale medier på en måte som kan være til inspirasjon for andre utøvere innen kommunikasjonsfaget.

Årets vinner er Tale Maria Krohn Engvik – bedre kjent som Helsesista.
Powered by Labrador CMS