– Nå er det mange vestlige selskaper som brått har trukket sin virksomhet i Russland. Skulle Publicis gjort det samme, ville 1200 russiske medarbeidere stått uten jobb og overlatt til seg selv, sier Peder Mittet.

Publicis Group har avsluttet all virksomhet i Russland

Byrågruppen gjør tiltak for å sikre de ansatte i Russland en trygg fremtid.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Publicis Group overlater kontrollen over sin russiske virksomhet til grunnleggeren av Publicis i Russland, Sergey Koptev. Det kommer fram i pressemelding, som ble sendt ut tirsdag, med umiddelbar virkning.

Byrågruppen fordømmer angrepet mot Ukraina, og har siden starten av invasjonen jobbet med å forlate Russland.

– Kunne ikke bare forlate dem

– Vi var forpliktet til å ta sterke handlinger som fullt ut reagerer på alvoret i situasjonen, sier administrerende direktør og styreleder i Publicis Groupe, Arthur Sadoun.

Videre i meldingen kommer det fram at de russiske ansatte skal bistås for å sikres en trygg fremtid.

– Vi har vært fast bestemt på å ta den nødvendige tiden til å komme med en løsning for våre 1200 ansatte i Russland. De er også er våre folk og vi kunne ikke bare forlate dem, forsikrer Sadoun.

Og legger til:

– Ved å overlate kontrollen over våre russiske operasjoner til Sergey, sikrer vi en fremtidig vei for våre kolleger, samtidig som vi umiddelbart stopper all vår virksomhet, engasjement og investering i Russland.

1200 ville vært overlatt til seg selv

Publicis i Norge har ansatte både fra Russland og Ukraina.

– Ingen ønsker denne krigen. Vårt fokus er å ta vare på folkene våre og deres familier, uansett nasjonalitet, sier CEO i Publicis Norge, Peder Mittet til KOM24

Publicis har hatt så langt fokusert på å ta vare på dem som er direkte rammet av krigen.

– Publicis har 350 ansatte i Ukraina, og mange ukrainere ansatt i andre land. Det er regelmessig kontakt med hver av dem for å gi best mulig støtte til dem og deres familier. Det har blant annet vært hjelp til å flytte, finne et nytt bosted, papirarbeid knyttet til oppholdstillatelse og økonomisk støtte.

Den norske ledelsen stiller seg bak tiltaket Publicis Groupe nå har landet på for Russland.

– Nå er det mange vestlige selskaper som brått har trukket sin virksomhet i Russland. Skulle Publicis gjort det samme, ville 1200 russiske medarbeidere stått uten jobb og overlatt til seg selv. Vi tror og håper dette er en bedre løsning enn å stenge helt ned i Russland og avslutte all virksomhet brått uten noen løsning.

Powered by Labrador CMS