Arbeiderpartiet foreslår å fjerne momsfritaket på netthandel for mindre enn 350 kroner. Illustrasjonsfoto.
Arbeiderpartiet foreslår å fjerne momsfritaket på netthandel for mindre enn 350 kroner. Illustrasjonsfoto. (Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix)

Arbeiderpartiet vil fjerne momsfritaket på netthandel: Ønsker å skjerme norsker arbeidsplasser

Arbeiderpartiet foreslår å fjerne momsfritaket på netthandel for mindre enn 350 kroner. Målet er å øke statens inntekter og skjerme norske arbeidsplasser.

  • Endret

Oslo (NTB): Handelsnæringen jubler for forslaget om å fjerne dagens fribeløpsgrense, skriver Dagens Næringsliv.

– Momsfritaket er rå forbrukerpopulisme og en gjøkunge i det norske avgiftssystemet, sier direktør Harald Andersen i handelens hovedorganisasjon, Virke.

De fleste varer som folk kjøper på nett under 350 kroner er momsfrie, og det er dette fritaket Ap går inn for å fjerne i sitt alternative statsbudsjett.

– Handelsnæringen er viktig og representerer tusenvis av arbeidsplasser i Norge. Vårt forslag vil bidra til å sikre norske arbeidsplasser og i tillegg fjerne et stadig økende skattetap, sier Aps finanspolitiske talsperson, Marianne Marthinsen. Partiet regner med at endringen vil gi staten en ekstrainntekt på 933 millioner kroner. Virke mener beløpet vil være to-tre ganger så stort.

Norsk handel og norske nettbutikker har lenge rast mot dette reglementet fordi de er pålagt å betale moms mens bedrifter i utlandet slipper unna. Virke anslår at norsk netthandel i utlandet var på rundt 9,5 milliarder kroner i fjor.

Til toppen