Gustav Vigelands statue Monolitten i Vigelandsparken er sperret av etter at NRKs programleder Are Sende Osen har helt salt og olje på granitten i forbindelse med et TV-opptak.
Gustav Vigelands statue Monolitten i Vigelandsparken er sperret av etter at NRKs programleder Are Sende Osen har helt salt og olje på granitten i forbindelse med et TV-opptak. (Bilde: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Are Sende Osen griset til Monolitten med olje og salt. Området er vurdert og museet vurderer å anmelde NRK til politiet

NRK-medarbeider griset til den kjente skulpturen i Vigelandsparken.

  • Endret

Monolitten i Vigelandsparken er avsperret etter at NRKs programleder Are Sende Osen uten tillatelse griset til trappen med olje og salt.

NRK-profil Are Sende Osen.
NRK-profil Are Sende Osen. Foto: Heiko Junge, Scanpix

Det var i forbindelse med programmet «På tro og Are» at det ble sølt olje og salt øverst på sirkeltrappen ved Monolitten i Frognerparken.

– Den øverste delen av sirkeltrappen, som er en del av anlegget, er tilgriset. Det er estetisk uheldig at man søler med olje og salt på granitt.

- Oljen er skjemmende, og salt kan trenge ned i grunnen, og det er fare for at noen kan tråkke i det og spre det utover på selve Monolitten, sier skulpturkonservator Siri Refsum ved Vigeland-museet til VG.

Bymiljøetaten har koblet inn et firma som rydder opp i griseriet. Redaksjonssjef Njord Røv i NRK sier de beklager det som har skjedd.

Mediehuset har også tilbudt seg å betale for oppryddingen.

– Vi beklager veldig, og vi har beklaget til dem som eier og driver området. De har gitt oss forsikring om at det blir like fint etter oppryddingen, sier han.

Det vil bli vurdert om skadeverket skal anmeldes til politiet.

Til toppen