ROAR HAGEN får prisen «Årets avistegner 2013-14». Til venstre juryleder Bjørgulv Braanen.
ROAR HAGEN får prisen «Årets avistegner 2013-14». Til venstre juryleder Bjørgulv Braanen. (Bilde: )

«Årets avistegning» til Roar Hagen og VG. Se den her!

For flyktningene på vei over Middelhavet.

Onsdag morgen ble prisen «Årets avistegning 2013-14» delt ut, helt på starten av konferansen Medieleder 2015 i Bergen.

Og prisen den gikk til Roar Hagen i VG, for tegningen «Flyktningen». Dette sier juryen om vinneren, noe som også ble lest opp av juryleder Bjørgulv Braanen:

Formålet med prisen er å understreke og markere tegningen som et eget journalistisk uttrykksmiddel i papir- og nettaviser.

Årets jury har bestått av Terje Eidsvåg (NJ), Hanne Skartveit (MBL), Tor Bomann-Larsen (forfatter og tegner) og juryleder Bjørgulv Braanen (NR). Juryen har hatt to møter og har vurdert 103 innsendte bidrag fordelt på 33 tegnere fra hele landet.

Vinner av prisen for Årets Avistegning 2013–2014 er Roar Hagen for tegningen «Flyktninger», som sto på trykk i VG 28. oktober 2013.  Vedlagt følger juryens begrunnelse samt vinnertegningen som fritt kan publiseres i forbindelse med omtale av prisen.

Bilde: Hagen, Roar

Roar Hagen mottok prisen selv under konferansen på Scandic Hotell Ørnen, og ga i sin lille takketale en hilsen til redaktørene han har hatt:

- Redaktørene har betydd mye for meg. De har gjort det mulig å være tegner, beskyttet meg og gitt meg plass, sa Hagen - ispedd et par humoristiske minner fra flere av hans nåværende og tidligere arbeidsplasser.

Til toppen