Asbjørn Olsen og Jens Chrisitan Nørve er gamle kollegaer - og skal sammen videreutvikle «Åsted Norge» på TV 2.
Asbjørn Olsen og Jens Chrisitan Nørve er gamle kollegaer - og skal sammen videreutvikle «Åsted Norge» på TV 2. (Foto: Mastiff)

FOLK

Asbjørn Olsen blir ny sjef for «Åsted Norge» på TV 2

Olsen forlater lærer-jobben på OsloMet for å videreutvikle «Åsted Norge» sammen med tidligere kollegaer i TV 2.

Den tidligere TV 2-profilen Asbjørn Olsen vender tilbake til kanalen, og blir ny sjef for «Åsted Norge», som sendes på TV 2 mandager.

De siste tre årene har han undervist i journalistikk på OsloMet, men nå henter «Åsted Norge» han tilbake til den utøvende journalistikken. 

– «Åsted Norge» har funnet en usedvanlig vellykket formell i skjæringspunktet mellom norsk virkelighet, solid krimjournalistikk, folkeopplysning - og ikke minst, jakten på fortellinger seerne kan identifisere seg med. Dette gleder jeg meg til å bli en del av. Ikke minst blir der fint å jobbe sammen med flere av mine gamle kolleger fra TV2, sier han i en melding til Medier24. 

 

Tidligere SKUP-vinner

Olsen har lang erfaring som krim-reporter.

Han vant SKUP-diplom i 2010 sammen med «Åsted Norge»-programleder Jens Christian Nørve, for avsløringen om at at norske polititopper jobbet som agenter for den amerikanske ambassaden i Oslo, heter det i meldingen. 

– Jeg er veldig glad for å få jobbe med min gamle makker igjen. Asbjørn er en av de dyktigste TV-fortellerne vi har og vil bidra til å gjøre Åsted Norge enda bedre. Han er flink med folk og har et bredt kildenettverk. Og så er Asbjørn en knakende hyggelig fyr, sier Nørve i meldingen. 

 

– Vil gjøre Norge litt tryggere

TV 2s programredaktør Jarle Nakken er glad for å få Olsen med på laget. 

– Åsted Norge har et ambisiøst mål om å gjøre Norge til et litt tryggere land å bo i, det er en seersuksess, og det er en glede at vi har fått Asbjørn med i det videre arbeidet, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2 og legger til:

– Vi er veldig glade for at Asbjørn Olsen med sin solide journalistiske kompetanse og erfaring skal lede og videreutvikle Åsted Norge i årene som kommer. Asbjørn kjenner TV 2 godt etter å ha jobbet som gravejournalist på nyhetene gjennom mange år.

Også produksjonsselskapet Mastiff, som står bak programmet, er glade for at Olsen har takket ja til å være med og utvikle programmet. 

– Vi er veldig glade for å få Asbjørn på laget. Vi er sikre på at han vil styrke et allerede veldig sterkt journalistisk miljø på Mastiff, sier Jostein Olseng faktasjef i produksjonsselskapet Mastiff i meldingen. 

Programmet Åsted Norge er inne i sin sjette sesong, og samler ukentlig over 500.000 seere på mandagskveldene, skriver de i meldingen. Mandag hadde programmet sin mest sette episode noen sinne, med 610.000 seere, skriver de. 

Til toppen