Rotevatn vender tilbake til jobben som Volda-dekan

Den omplasserte dekanen gjeninntrer som leder for avdelingen for mediefag fra 1. mars, bekrefter Volda-direktøren overfor Medier24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er tilbake som dekan for avdelingen for mediefag ved Høgskulen i Volda fra og med 1. mars. 

Dette ble etter det Medier24 erfarer opplyst på et allmøte onsdag formiddag. Det var Khrono som omtalte saken først. 

Karen Lomeland Jacobsen

Volda-direktør Karen Lomeland Jacobsen skriver følgende i en uttalelse til Medier24: 

«Eg kan bekrefte at Høgskulen i Volda har forlenga den midlertidige omdisponeringa av dekan Audhild G. Rotevatn fram til 1. mars. Vi vil halde fram arbeidet med å betre arbeidsmiljøet ved AMF».

Jacobsen bekrefter videre at Rotevatn gjeninntrer som dekan 1. mars.

«Rett og plikt til å gjeninntre»

Konstituert mediedekan Odd Ragnar Hunnes fortsetter i jobben frem til 1. mars, får Medier24 opplyst.  

Rotevatn ble avsatt og omplassert fra dekanjobben i  august i fjor, etter avsløringer om dårlig arbeidsmiljø. Omplasseringstiden går opprinnelig ut 1. februar. 

De ansatte ved avdelingen ble hasteinnkalt til møtet i går, og både rektor Johann Roppen og Volda-direktør Jacobsen skal ha vært tilstede. 

Tidligere denne måneden ble det kjent at Volda-ledelsen var i villrede om hvordan de skulle løse situasjonen rundt den omplasserte dekanen

Rotevatns rådgiver fra Samfunnsviterne, Geir Waage Aurdal, understreket da overfor Medier24 at hun «har rett og plikt til å gjeninntre i stillingen 1. februar».

Har søkt på stillingen på nytt

Rotevatns åremål som dekan går ut 1. september i år, og i forrige uke ble det kjent at hun er en av sju søkere til stillingen.  

Rotevatn sendte følgende uttalelse til Medier24 da søkerlisten ble kjent: 

«Eg søkjer fordi eg har starta på ei viktig omstilling for avdelinga og medifaga. Eg har levert det styret har bestilt i mi første periode; økonomisk, fagleg og administrativt. No må arbeidet halde fram og avdelinga må jobbe i fellesskap for å løyse utfordringane framover».

Rektor Johann Roppen har ikke besvart Medier24s henvendelser onsdag formiddag. 

Rotevatn og Aurdal henviser til skoleledelsen før de ønsker å gi en kommentar.

 

Konstituert dekan Odd Ragnar Hunnes (til venstre) og Volda-rektor Johann Roppen. 
Powered by Labrador CMS