PRISVINNERNE fra Aursmoen skole mottok prisen onsdag. På bildet - elevene i medier og informasjon, sammen med lærer Arvin Grepperud, rektor Grazyna Saxegaard og skolekonsulent i Avis i skolen Sigurd Sæthre.
(Foto: Bjørn Ivar Bergerud, Indre Akershus Blad)
PRISVINNERNE fra Aursmoen skole mottok prisen onsdag. På bildet - elevene i medier og informasjon, sammen med lærer Arvin Grepperud, rektor Grazyna Saxegaard og skolekonsulent i Avis i skolen Sigurd Sæthre. (Foto: Bjørn Ivar Bergerud, Indre Akershus Blad) (Bilde: BjÞrn Ivar Bergerud)

Aursmoen skole har laget landets beste digitale elevavis

Kåret til den beste av 155 deltakende skoler.

  • Endret

Vinneren av Årets digitale elevavis 2015 er Aursmoen skole fra Aurskog-Høland.

Det er tredje året Avis i skolen (Mediebedriftenes Landsforening) og Moava arrangerer konkurranse for ungdomsskolene som arbeider med digital elevavis i valgfaget Medier og informasjon.

Det melder MBL/Avis i skolen i en pressemelding. Prisen ble delt ut på skolen onsdag, av nyhetsleder Bjørn Ivar Bergerud i Indre Akershus Blad og Sigurd Sæthre fra Avis i skolen.

Vinneren mottok digitalkamera og diplom.

Avis i skolen-konsulent Sigurd Sæthre, rektor Grazyna Saxegaard og lærer Arvin Grepperud.
Avis i skolen-konsulent Sigurd Sæthre, rektor Grazyna Saxegaard og lærer Arvin Grepperud. Bilde: BjÞrn Ivar Bergerud

Bedre for hvert år

Ifølge juryen har konkurransen hatt en nivåheving i år, noe som gjenspeiler en generasjon som behersker det digitale formatet.  Når dette kobles sammen med god læring om journalistisk metode og spilleregler, fremkommer journalistiske produkter som noen og enhver kan glede seg over.

Det er Avis i Skolen og Moava som står bak konkurransen - og alle ungdomsskoler som tilbyr valgfaget Medier og informasjon for ungdomstrinnet er invitert med.

155 ungdomsskoleklasser har jobbet med digitale publiseringsverktøy og nettavis dette skoleåret. Avis i skolen stiller med lærebøker til lærere, elevhefter med oppgaver og sponser digitale publiseringsverktøy som leveres av ikt-selskapet MOAVA.

Juryen har bestått av grafikkjournalist i Adresseavisen Marit Bardal, redaktør Gard Lehne Borch Michalsen i Medier24.com, konsulent Mikal Vassbotn fra Moava og prosjektleder Veslemøy Rysstad i Mediebedriftenes Landsforening.

Dette sier juryen:

Aursmoen skole elevavis

God stoffmiks, fint oppsett og stilsikker fremføring. Pluss for grafikk og egne videoer. Bravo.

Hederlig omtale ble gitt til: 

  • Lensvik skole elevavis scorer på ungdommelig friskhet og variert innhold. Pluss for multimedialt innhold.
  • Ruseløkka skole elevavis; Fremstår relevant for målgruppa, fint oppsett og pluss for illustrasjoner og kildehenvisninger.
  • Ellingsrud skole elevavis; Variert innhold, fint oppsett og stor journalistisk produksjon bidrar til å gjøre nettsiden aktuell.
  • Flisa Avisa (Åsnes ungdomsskole); Bra stoffmiks og fin presentasjon. Pluss for egenprodusert multimedialt innhold.

For ordens skyld: Som det står i pressemeldingen har Medier24-redaktør Gard L. Michalsen vært med i juryen. 

Til toppen