Blir ny redaktør i NRK Super

– Jeg tror jeg har landa Norges råeste jobb, sier Siril Heyerdahl, ny redaktør i NRK Super.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Den nye Super-redaktøren har bakgrunn som journalist både i og utenfor NRK. Hun har tidligere jobbet for flere avdelinger og divisjoner i NRK, blant annet har hun ledererfaring fra NRK P3.

Høsten 2021 var hun dessuten konstituert redaktør i Dokumentar og samfunn.

– Jeg tror jeg har landa Norges råeste jobb! Jeg kan ikke se for meg noe mer givende enn å lede miljøet som skaper innhold som både underholder og oppleves viktig for barn og unge. I tillegg har Super en viktig jobb å gjøre med å hjelpe resten av NRK til å forstå hva barn liker og trenger, sier Heyerdahl til NRK.

Hun er strålende fornøyd og gleder seg til å skulle lede avdelingen bak innholdet som samler og engasjerer alle barn i Norge, og som skal gi en hel generasjon mer innsikt i samfunnet de lever i.

– Nå ivrer jeg etter å bli bedre kjent med oppdraget og med menneskene som jobber i avdelingen. Medarbeiderne i NRK Super har en unik spisskompetanse på målgruppa og en faglig dyktighet på historiefortelling i alle sjangre. NRK Super er et NRK i miniatyr med både dokumentar og drama, intern- og eksternproduksjoner, innhold som skal samle alle, og er en avdeling som bidrar til at alle grupper og aldere i målgruppa føler seg inkludert, sier hun.

Heyerdahl overtar jobben etter Hildri Gulliksen, som etter åtte år som leder i NRK Super gikk til nye oppgaver i NRKs organisasjonsdivisjon. Karoline Evensen er fungerende redaktør til Heyerdahl er på plass i løpet av mai.

Powered by Labrador CMS