Ansvarlig redaktør Kjetil Nielsen Skog.
Ansvarlig redaktør Kjetil Nielsen Skog. (Bilde: Anders P. Elvestad)

Nok en avis kutter lørdagen: Framtid i Nord blir todagersavis

– Målet er hele tiden å bli bedre, men vi ser at vi seiler i et farvann som begynner å bli veldig krevende, sier redaktør Kjetil Nielsen Skog.

Fredag 3. mars er Framtid i Nord som tredagersavis historie. Fra da vil papirutgaven komme ut to dager i uka, tirsdag og fredag, skriver avisa på sine nettsider.

– Målet er mer nyheter. Det å lage papiravis er både tid- og ressurskrevende, så dette betyr bare at vi flytter nyhetstrykket enda mer fra papir til digitalt, sier ansvarlig redaktør i Framtid i Nord, Kjetil Nielsen Skog til egen publikasjon.

Redaktøren er åpen om at økonomien er har blitt utfordrende som en følge av tilbakegangen i annonsemarkedet. Avisa har allerede vært nødt til å kutte ett årsverk og tar nå grep for å unngå å måtte gjøre flere dramatiske valg.

– Vi ser at vi taper penger på annonsering, og går tilbake inntektsmessig på reklame. Vi trodde for en tid tilbake at de digitale inntektene skulle kompensere, men det har ikke skjedd.

Nielsen Skog legger heller ikke skjul på at leveringen av lørdagsavisa ble for usikker etter at Kvikkas tok over distribusjonen. 

Til toppen