Ivar Brynildsen
Ivar Brynildsen (Mariann Tvete)

Avisa Valdres gjør «stunt» for å gi flere lesere en smakebit på lokalavisa

Legger papiravis i alle postkassene i de seks kommunene de dekker, og skrur av betalingsmuren for en dag. – Vi er spent på hvordan det virker, sier redaktør Ivar Brynildsen.

Avisa Valdres gjør nye grep i jakten på flere betalende abonnenter, både på nett og papir. 

Torsdag skrur de av betalingsmuren for en dag, og leverer samtidig aviser i samtlige postkasser i de seks kommunene avisa dekker. 

– Vi vet at det er for mange i Valdres som er for sjeldent innom sida vår, og vi plusser en stor del av innholdet vårt. Det gjør at noen kanskje har gitt opp lokalavisa litt, fordi det er for mye av det de er interessert i som er pluss-saker, så vi håper at vi kan hente inn noen av dem med dette stuntet, sier redaktør Ivar Brynildsen. 

Det betyr at de torsdag skal dele ut mellom 4000 og 5000 ekstra aviser. 

– Alle i Valdres har et forhold til lokalavisa, men vi har aldri gjort akkurat dette før, så vi er spent på hvordan det virker og hvordan det mottas, men jeg kan ikke se at det skulle bli mottatt negativt av noen, sier han. 

 

Har saker fra alle kommunene på front

Redaktøren sier at den gratis avisa ikke kommer med noen som helst form for bindinger, eller forventninger fra redaksjonen sin side om å tegne abonnement. Den skal kun fungere som en påminnelse om at lokalavis finnes og bringer viktige nyheter fra lokalområdet. 
 
Han forteller at de ikke har lagt seg i selen for å levere noe ekstraordinært, kun en helt vanlig utgave an lokalavisa – med en god miks av kulturstoff, nyheter og annet viktig lokalstoff. Det er riktignok én ting de har vært bevisst på: Å speile hele regionen i avisa. 
 
– Det er saker fra alle kommunene på forsiden, for å speile den geografiske dekninga vår. Vi er ganske flinke til å komme oss ut til de ulike kommunene vi dekker, sier han. 
 
10 journalister – det tror jeg alle synes er gøy og de er spent. Alle har muligheten til å gå på nett, men alle får ikke avisa tre dager i uka. 
 
– Dette er ikke veldig dyrt. Det koster litt for ekstra innsats fra avisbudene, og så kommer det noen små, ekstra trykkekostnader, sier han og fortsetter: 
 
– Vi får ingen salg akkurat i morgen, men vi håper det vil gå seg til, sier han. 
 
Til toppen